Rezultate alegeri parlamentare 2012 BUZĂU

USL a obţinut, în judeţul Buzău, toate cele zece mandate de parlamentari disponibile, obţinând aproape 70 la sută din voturile buzoienilor.

1742 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri parlamentare 2012 BUZĂU

Rezultate alegeri parlamentare 2012 BUZĂU (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Deputatul PDL Cezar Preda câştigă un nou mandat la Buzău, după ce în urma redistribuirii judeţul Buzău a primit încă trei posturi de parlamentar, celelalte două revenind PPDD, potrivit Biroului Electoral Judeţean.

Potrivit preşedintelui Biroului Electoral Judeţean, Valentin Barbu, în urma redistribuirii, judeţul Buză a primit două mandate pentru Camera Deputaţilor şi unul pentru Senat.

Astfel, au obţinut mandate de deputat Cezar Preda şi Gheorghe Coman (PPDD), dar şi Constantin Popa (PPDD).

Cezar Preda a candidat în Colegiul 7 Buzău, clasându-se pe locul doi după candidatul USL, Marcel Ciolacu. Preda a obţinut 18,74% din voturi, peste media partidului obţinută în judeţul Buzău, iar contracandidatul său 65,19%. În urma rezultatelor alegerilor, Cezar Preda a anunţat că demisionează din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL.

Gheorghe Coman a candidat în Colegiul 5 pentru Camera Deputaţilor şi a obţinut 18,70% din voturi, fiind pe locul al doilea după candidatul USL, Marian Ghiveciu. Coman este administratorul unei societăţi de transport din judeţul Buzău.

Constantin Popa a candidat în Colegiul 3 Senat şi s-a clasat al doilea cu cu 9. 347 de voturi (15,63%), după candidatul USL Victor Mocanu care a fost votat de 40.568 de alegători. Popa este administratorul unui depozit angro, primul de acest fel înfiinţat după Revoluţie în judeţul Buzău. Din luna iunie este consilier municipal, ales din partea PPDD. De asemenea, Popa este acţionar la echipa de fotbal Gloria Buzău.

USL a câştigat toate cele zece mandate de parlamentar din judeţul Buzău, obţinând aproape 70 la sută din voturile buzoienilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici