Sebastian Burduja, propus ministru al Cercetării: Provocarea, recuperarea distanţei faţă de Vest

Sebastian Burduja, propus de PNL pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, spune că provocarea constă în recuperarea distanţei faţă de Vest pe toate cele trei dimensiuni strategice, „unde suntem încă la finalul clasamentelor europene”.

299 afișări
Imaginea articolului Sebastian Burduja, propus ministru al Cercetării: Provocarea, recuperarea distanţei faţă de Vest

Sebastian Burduja, propus ministru al Cercetării: Provocarea, recuperarea distanţei faţă de Vest

„Sunt deopotrivă onorat şi recunoscător să fiu propus de Prim-Ministrul Nicolae Ionel Ciucă, Preşedintele Partidului Naţional Liberal, pentru funcţia de ministru al cercetării, inovării şi digitalizării în Guvernul României. Îi mulţumesc şi le mulţumesc colegilor din Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal pentru votul de încredere în unanimitate. Este o mare răspundere, în perspectiva unei mari provocări pentru ţară: recuperarea distanţei faţă de Vest pe toate cele trei dimensiuni strategice, unde suntem încă la finalul clasamentelor europene. Din gravele crize de astăzi trebuie să se nască oportunităţile pentru ziua de mâine, iar România are marele avantaj de a fi parte din NATO şi din Uniunea Europeană”, a scris pe Facebook Sebastian Burduja.

Acesta susţine că nu există creştere economică solidă fără cercetare, dezvoltare şi inovare.

„Este o reţetă economică demonstrată de la Robert Solow şi Paul Romer încoace. Numai astfel putem creşte capacitatea României de valorificare a noilor tehnologii şi, implicit, a productivităţii individuale. Acestea toate se vor traduce în timp în locuri de muncă mai bine plătite, un mediu autohton mai competitiv şi un trai mai bun pentru toţi românii”, a mai scris Burduja.

Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal a decis joi nominalizarea, în unanimitate, a lui Marcel Boloş pentru funcţia de ministru al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, precum şi a deputatului PNL, Sebastian Burduja, pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

De asemenea, conducerea PNL a votat nominalizarea senatorului PNL, Iulia Scântei, pentru funcţia de judecător la CCR, din partea Senatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici