Senator PNL: Vom depune moţiune simplă împotriva lui Teodorovici şi a „şefului său”, Darius Vâlcov

Senatorul PNL Florin Cîţu a anunţat că partidul său va depune o moţiune simplă împotriva minitrului Eugen Teodorovici şi a ”şefului” său, Darius Vâlcov, acuzând întârzierea adoptării bugetului pe 2019.

289 afișări
Imaginea articolului Senator PNL: Vom depune moţiune simplă împotriva lui Teodorovici şi a „şefului său”, Darius Vâlcov

Senator PNL: Vom depune moţiune simplă împotriva lui Teodorovici şi a „şefului său”, Darius Vâlcov (Sursa: Mediafax Foto)

 

"La începutul sesiunii parlamentare PNL depune moţiune simplă la Senat împotriva ministrului Eugen Teodorovici şi a şefului său Darius Vâlcov. Doar în situaţii de criză economică bugetul României a fost întârziat la fel de mult (încă o confirmare a crizei, dacă mai există cineva care nu vede acest lucru)", a declarat liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook.

El i-a acuzat pe Teodorovici şi Vâlcov de minciună.

"Aţi minţit că nu introduceti taxe, aţi minţit că nu nationalizaţi pilonul II, aţi mintit că depuneti bugetul în termen legal. Eugen Teodorovici, ia-ţi şeful, pe Darius Vâlcov, şi plecaţi acasă", a adăugat Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, sâmbătă dimineaţa, într-o emisiune, că, la ministerul de resort, a fost finalizat proiectul bugetului de stat.

Bugetul este construit cu un PIB de 1.022,5 miliarde de lei (221,5 milioane de euro), o creştere economică de 5,5% şi un deficit bugetar de 2,5%, potrivit ministrului Finanţelor. De asemenea, bugetul este construit pe o inflaţie de 2,8%, în condiţiile în care în noiembrie a fost de 3,43%, un curs de schimb leu/euro de 4,62 lei, în condiţiile în care, în prezent, este de peste 4,67 lei, şi o creştere a numărului mediu de angajaţi de 3,8% (5,3 milioane de lei).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici