Sondaj surprinzător. Cine ar putea fi adversarul lui Macron în turul 2?

  • Un nou sondaj a arătat-o ​​pe conservatoarea franceză Valerie Pecresse drept cel mai mare adversar al preşedintelui Emmanuel Macron în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din aprilie 2022.
  • Politicianul de extremă dreaptă, Eric Zemmour, care a ajuns pe locul doi după Macron în mai multe sondaje, şi-a văzut cota sa de popularitate scăzând de la 16% în octombrie la 14,5%.
  • Liderul Partidului Verzilor, Yannick Jadotşi Jean-Luc Melenchon de extrema stângă au fiecare 8,5% din intenţiile de vot.
1124 afișări
Imaginea articolului Sondaj surprinzător. Cine ar putea fi adversarul lui Macron în turul 2?

Sursa foto- flickr

Conform Reuters, un nou sondaj a arătat-o ​​pe conservatoarea franceză Valerie Pecresse drept cel mai mare adversar al preşedintelui Emmanuel Macron în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din aprilie 2022.

Sondajul Ipsos/Sopra Steria a arătat că Pecresse, care la începutul acestei luni a câştigat alegerile primare ale partidului său Les Republicains pentru a candida la alegerile prezidenţiale, a obţinut 17% din intenţiile de vot din primul tur, în urma celor 25,5% obţinute de Macron, dar cu 10 puncte în creştere faţă de un sondaj anterior din octombrie.  

Primii doi candidaţi care vor câştiga cele mai multe voturi în primul tur de pe 10 aprilie vor trece în turul 2 din 24 aprilie.

Politicianul de extremă dreaptă Eric Zemmour, care a ajuns pe locul doi după Macron în mai multe sondaje şi-a văzut cota sa de popularitate scăzând de la 16% în octombrie la 14,5%.

Acesta a ajuns  la egalitate cu un alt lider al unui partid de extremă dreapta, Marine Le Pen, a cărei popularitate a scăzut de la 16 la 14%. 

Liderii Partidului Verzilor, Yannick Jadot şi Jean-Luc Melenchon, de stângă au fiecare 8,5% din intenţiile de vot.

Sondajul a implicat 10.000 de persoane şi a fost realizat online în perioada 7-13 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici