Sorin Grindeanu, un fost viceprimar şi un fost primar, daţi în judecată de Nicolae Robu

Primăria Timişoara, prin primarul Nicolae Robu, i-a dat în judecată pe fostul premier Sorin Grindeanu, precum şi pe fostul viceprimar Adrian Orza şi pe fostul primar Gheorghe Ciuhandu, pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 350.000 de lei rezultat în urma închirierii unor maşini.

309 afișări
Imaginea articolului Sorin Grindeanu, un fost viceprimar şi un fost primar, daţi în judecată de Nicolae Robu

Sorin Grindeanu, un fost viceprimar şi un fost primar, daţi în judecată de Nicolae Robu

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia a înaintat o acţiune în instanţă pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 350.000 de lei, pe care fostul premier Sorin Grindeanu, care a fost viceprimar al Timişoarei între anii 2008 şi 2012, precum şi fostul viceprimar Adrian Orza şi fostul primar Gheorghe Ciuhandu l-ar fi creat primăriei prin închirierea unor maşini.

“Am înaintat o acţiune în instanţă pentru recuperarea unui prejudiciu produs Primăriei Timişoara de către foştii conducători ai instituţiei, prin nerespectarea unei ordonanţe de urgenţă în vigoare la acea vreme privind reducerea cheltuielilor bugetare. S-au încheiat contracte de închiriere pentru maşini şi Curtea de Conturi a sesizat că acele contracte au fost ilegale. Era o ordonanţă în vigoare menită să reducă cheltuielile bugetare, OUG 34 din anul 2009. Gheorghe Ciuhandu, Adrian Orza, Sorin Grindeanu şi câţiva funcţionari publici sunt subiecţi în acest proces. Vom vedea ce spune instanţa, s-a ajuns în situaţia că prejudiciul trebuie recuperat de la ei ca persoane. Primăria prin primar i-a acţionat în instanţă. Nu am făcut-o ca persoană, ci ca reprezentant al instituţiei. Recuperarea prejudiciului a rezultat din închirierea de maşini cu încălcarea OUG care instituia măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare. Nu ştiu detalii”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a precizat că prejudiciul se ridică la suma de 352.000 de lei, fără penalităţi şi fără dobânzi, după ce au fost închiriate 12 maşini.

“Au fost închiriate 12 maşini, pe două contracte, în perioada 2009 - 2010. Eu nu îi acuz pe cei nominalizaţi, nu mă ocup de aşa ceva, doar că au fost închiriate într-o perioadă în care erau interzise astfel de cheltuieli”, a precizat Nicolae Robu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici