Stolojan: România nu îşi permite anticipate, nu se impune nici guvern de tehnocraţi

Liderul eurodeputaţilor PDL, Theodor Stolojan, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că eventuale alegeri anticipate în 2012 ar pune guvernul în imposibilitatea de a continua reformele asumate prin Acordul cu FMI, BM şi CE.

280 afișări
Imaginea articolului Stolojan: România nu îşi permite anticipate, nu se impune nici guvern de tehnocraţi

Theodor Stolojan (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax foto)

Stolojan a spus că prelungirea protestelor şi degenerarea în acţiuni violente, ca şi eventuale alegeri anticipate în 2012, ar pune guvernul în incapacitate de acţiune în ceea ce priveşte continuarea reformelor structurale şi aplicarea măsurilor prevăzute în Acordul cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană.

"Dar domnilor Antonescu şi Ponta nu le pasă de asta, lor le pasă numai de ceea ce se va întâmpla cu ei, iar problema lor este că nu vor scoate mai mult de 50%. Asta este singura problemă importantă pentru domnii Ponta şi Antonescu", a afirmat el.

Întrebat dacă s-ar impune guvern de tehnocraţi, Stolojan a răspuns negativ.

El a arătat că România nu este în situaţia Italiei şi a Greciei, unde s-au format guverne de tehnocraţi tocmai pentru că guvernele politice nu au putut să ia măsurile cerute de partenerii internaţionali.

"Nu vedem raţiunea (unui guvern tehnocrat - n.r.), pentru că acest guvern a demonstrat că a luat măsurile necesare pentru a stabiliza România, a demonstrat că poate face un management economic", a adăugat Stolojan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici