Sturzu, luat la întrebări de portarul de la sediul PSD. REACŢIA preşedintelui TSD. Dragnea: Angajaţii de la partid au înţeles tocmai invers

Preşedintele TSD, Mihai Sturzu, a avut luni dificultăţi în a intra în sediul partidului, fiind oprit de către portar pe motiv că nu ar fi membru al BPN, cu toate că, potrivit Statutului, liderul tinerilor social-democraţi participă la şedinţe, acesta acuzând atitudinea "revoltătoare" din PSD.

1695 afișări
Imaginea articolului Sturzu, luat la întrebări de portarul de la sediul PSD. REACŢIA preşedintelui TSD. Dragnea: Angajaţii de la partid au înţeles tocmai invers

Mihai Sturzu (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

UPDATE 14:24 - Dragnea, despre Sturzu: Aşa sunt oamenii, când mai pierd alegerile se enervează, nu am o problemă

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că nu are "nicio problemă" cu atitudinea liderului TSD Mihai Sturzu, înţelegând că oamenii, când pierd alegerile, "se mai enervează" şi devin "agitaţi", comentând şi incidentul de la sosirea acestuia la sediu, criticând atitudinea portarului PSD.

Întrebat dacă a fost deranjat de declaraţiile lui Sturzu şi dacă se impun sancţiuni, Dragnea a negat: "Despre domnul Mihai Sturzu, numai de bine, n-am nicio problemă. (...) Eu le-am spus şi colegilor mei să fim mai înţelegători şi mai răbdători, că aşa sunt oamenii. Când mai pierd câte o alegere se mai enervează, trec printr-o stare de agitaţie. La nervi oamenii spun mai multe lucruri", a comentat preşedintele PSD.

În ceea ce priveşte incidentul de la sosirea lui Mihai Sturzu la sediul PSD, când a avut probleme de acces, Dragnea a precizat că angajaţii partidului nu au înţeles mesajele sale de la Congres, că în PSD sunt "uşile deschise". "Am aflat după Biroul Permanent Naţional, după ce a plecat domnul Mihai Sturzu, că a fost un incident la intrare. Dacă aşa a fost, înseamnă că atât au înţeles cei care muncesc aici, în sediul ăsta, şi sper ca un nou secretar general să înţeleagă că se schimbă ceva în partid. Eu când am vorbit de uşi şi porţi deschise cred că au înţeles tocmai invers", a glumit Dragnea.

Acesta a afirmat că nu poate el să propună sancţionarea portarului, dacă i-a blocat accesul lui Sturzu, însă noul secretar general va trebui să se ocupe de aceste probleme.

Dragnea a negat şi că a dat vreo interdicţie ca liderii PSD să susţină declaraţii pe treptele partidului. "Eu i-am sfătuit pe colegii mei ca în toate apariţiile publice să aibă simţul măsurii şi să aibă proprietatea vorbelor. Pot să facă declaraţii oriunde", a spus acesta.

UPDATE 13:00 - Sturzu susţine că PSD a interzis declaraţiile "pe treptele" sediului din Kiseleff

Liderul TSD Mihai Sturzu a precizat luni că Biroul Permanent Naţional al PSD a decis ca social-democraţii să nu mai dea declaraţii în faţa presei "pe treptele" de la intrarea în sediu, ci doar în sala de conferinţă, el stând de vorbă cu jurnaliştii, aşezat pe o bancă din curtea partidului.

Liderul TSD, Mihai Sturzu, a părăsit şedinţa social-democraţilor, anunţând această măsură în momentul în care jurnaliştii au vrut să îi pună întrebări despre ce a discutat cu Liviu Dragnea. Sturzu s-a aşezat pe o bancă din faţa sediului, afirmând că liderii partidului nu mai pot da declaraţii "pe trepte".

El le-a spus jurnaliştilor că nu a fost certat de liderii PSD în şedinţa Biroului Permanent Naţional, dar aceştia i-au transmis că discursul său de duminică, în care a criticat conducerea partidului, a fost "o greşeală". Sturzu a precizat că nu se aşteaptă la sancţiuni, pentru că PSD este un "partid democratic" şi va continua să vină la şedinţele de conducere.

Pe de altă parte, Sturzu a afirmat că episodul petrecut la intrarea sa în sediu, când portarul nu a vrut iniţial să-i permită accesul, a fost un "accident" şi o problemă "tehnică" şi nu are legătură cu discursul său.

De menţionat că o măsură similiară, de a interzice declaraţiile "pe treptele" sediului PSD, a fost luată şi de Victor Ponta, în 2010, cu ocazia primei şedinţe a Biroului Permanent Naţional pe care a condus-o în calitate de preşedinte al PSD, însă decizia nu a fost respectată de liderii PSD decât o săptămână.

Sturzu a venit la sediul partidului în jurul orei 11.00, odată cu începerea şedinţei social-democraţilor. El a fost oprit la poartă, unde a discutat câteva minute cu portarul, înainte de a i se permite accesul.

"Mi se pare revoltător. Domnul portar m-a oprit, a spus că n-am voie să vin la partid, că nu sunt membru al Biroului (Permanent Naţional - n.r.). Mi se pare incredibil. Sunt preşedintele TSD, prin Statut încă cu drept de vot în BPN. Orice membru PSD trebuie să intre în sediul partidului", a spus Sturzu, subliniind că are dreptul să participe la aceste şedinţe ca lider al tinerilor social-democraţi.

Întrebat dacă este de părere că acest comportament denotă represalii din partea liderilor PSD pentru discursul său de duminică, de la Congres, în care a criticat dur conducerea partidului, Sturzu a spus că va discuta acest subiect în şedinţa social-democraţilor. "Dacă a spune adevărul, pe care l-au şi votat o mie de oameni, deci un sfert din oamenii prezenţi ieri, înseamnă că e o atitudine prea curajoasă, eu abia aştept să aflu astăzi", a spus acesta.

Sturzu a precizat că nu se aştepta la o asemenea atitudine, care demonstrează că PSD "a început modernizarea cu dreptul". "E perfect, urmează să dăm afară pe toată lumea din partid", a spus Sturzu.

Liderul TSD, Mihai Sturzu, a lansat, la Congresul PSD, o serie de critici la adresa conducerii şi a lui Dragnea, cerând ca alegerile interne de săptămâna trecută să nu fie validate, pe motiv că a existat un singur candidat, adăugând că abia" atunci vom face un puternic gest împotriva comunsimului".

"Săptămâna trecută am avut alegeri cu un singur candidat. Domnul Ion Iliescu a asociat acest tip de alegeri cu cel al lui Ceauşescu şi bine a făcut. Evident că nu am ce să-i reproşez domnului. Dragnea, omul a candidat, a preluat funcţia. Vreau să le reproşez că nu au avut curaj sau nu au ştiut să ducă până la capăt candidatura celor care nu au candidat pentru că astfel ne-au pus pe noi într-o poziţie în care am avut un singur candidat", a spus Sturzu.

Liderul TSD a continuat, în termeni ironic, că validarea actualui Congres ar însemna astfel validarea comunismului. "Oameni buni, vă propun ca acest Congres să nu valideze alegerile  de săptămâna trecută. Sunt convins că PSD ar putea da minim doi candidaţi la preşedinţie şi sigur vom avea 500.000 de oameni care să vină la vot. Şi atunci vom face un puternic gest împotriva comunismului", a continuat Sturzu.

Acesta a avut critici şi pentru selecţia de candidaţi pentru funcţiile de vicepreşedinte, dând de înţeles că deciziile s-au luat în cerc restrâns şi au fost impuse partidului. "Echitatea într-un partid înseamnă o dezbatere corectă, în care să fim cu toţii egali, în care fiecare punct de vedere să fie ascultat şi nu cumva să uităm cine suntem şi să luăm decizii, seara, la restaurant, într-un grup restrâns, iar a doua zi la şedinţă să se vină să se comunice ce decizii s-au luat", a spus liderul TSD.

Mihai Sturzu a spus că se află abia pe poziţia a douăsprezecea pe buletinele de vot pentru funcţia de vicepreşedinte şi şi-a încheiat discursul întrebându-se dacă va mai putea acum câştiga, având în vedere "curajul" de care a dat dovadă. "Câte şanse mai am după atâta curaj, Dumnezeu ştie", a spus acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici