Susţinătorii preşedintelui Jair Bolsonaro vor schimbarea sistemului de vot în Brazilia. Proteste în mai multe oraşe

  • Susţinătorii guvernului s-au adunat în mai multe oraşe braziliene pentru a cere schimbarea sistemului de vot
  • Preşedintele de extremă dreapta Jair Bolsonaro susţine că votul electronic nu este de încredere
  • Comisia electorală a contrazis afirmaţiile preşedintelui, ca fiind nefondate
334 afișări
Imaginea articolului Susţinătorii preşedintelui Jair Bolsonaro vor schimbarea sistemului de vot în Brazilia. Proteste în mai multe oraşe

Sursa foto: profimedia

Organizaţiile care îl suţin pe Bolsonaro scos zeci de mii de oameni în stradă în mai multe oraşe braziliene pentru a cere schimbarea sistemului de vot al ţării. Preşedintele de extremă dreapta, Jair Bolsonaro, susţine că actualul sistem electronic nu este de încredere şi pledează pentru un model mixt de votare: buletinele de vot sa fie tipărite.

Bolsonaro avertizează că alegerile nu vor avea loc anul viitor „dacă nu sunt curate şi democratice”.

"Oamenii care spun că votul electronic este sigur sunt plătiţi să facă obiectul auditurilor mincinoase ", a declarat preşedintele brazilian.

Bolsonaro susţine că urnele electronice au permis frauda electorală, deşi nu a reuşit să ofere dovezi concrete în această direcţie.

Comisia electorală din Brazilia susţine că nu au existat fraude în sistemul de vot electronic, despre care afirmă că este eficient şi sigur.

Popularitatea preşedintelui Jair Bolsonaro este în scădere, iar criticii afirmă că la fel ca fostul preşedinte american Donald Trump, încearcă să semene îndoială pentru a câştiga încrederea electoratului prin transformarea sa în salvator al naţiunii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici