Tăriceanu crede că experienţa sa ar fi utilă în funcţia de premier, după alegerile prezidenţiale: „Până mă retrag din politică, nu spun că nu mă interesează”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că experienţa lui ar putea fi utilă în funcţia de premier, după alegerile prezidenţiale. „Să ştiţi că până mă retrag din politică, nu spun că nu mă intersează”, a mai spus liderul ALDE.

1289 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu crede că experienţa sa ar fi utilă în funcţia de premier, după alegerile prezidenţiale: „Până mă retrag din politică, nu spun că nu mă interesează”

Tăriceanu, despre un post de premier după alegeri: Cred că am o experienţă care ar fi utilă

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, în cadrul unei conferinţe de presă, întrebat despre un posibil post de premier, în cazul în care Mircea Diaconu va câştiga alegerile, că nu poate spune că nu îl interesează. Acesta a precizat că viitorul preşedinte va trebui să ţină cont la desemnarea premierului de majoritatea parlamentară, care se va constitui după alegerile din 2020.

„Să ştiţi că până mă retrag din politică, nu stau să vă spun nu mă intersează. Cred că am o experienţă care ar fi utliă, dar sigur că acest lucru trebuie să fie împărtăşit şi de alegători. Să sperăm că după alegerile din 2020, împreună cu ALDE vom ajunge să avem un vot majoritar, care să ne dea această posibilitate, dar nu legătura cu Mircea Diaconu. Eu vreau să avem votul cetăţenilor”, a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE este convins că Mircea Diaconu, candidatul susţinut de partid, va ajunge în turul doi ale alegerilor, după ce Viorica Dăncilă a pierdut funcţia de premier.

„Odată cu adoptarea moţiunii cred că se redistribuie cărţile pe tabloul competitorilor în cursă. Dăncilă pierde singurul ei atu şi anume funcţia de prim-ministru. Odată pierdută această funcţie, atractivitatea pentru vot a ei scade considerabil şi de aceea creşte şansa lui Mircea Diaconu şi îl văd intrând în turul doi al alegerilor prezidenţiale”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici