Tăriceanu, despre legea salarizării: O lege foarte generoasă; Unele majorări NU sunt justificate. Ce a spus aliatul la Guvernare despre sporul neurospihic acordat profesorilor sau voucherele de vacanţă

Legea salarizării unitare a trecut printr-un „proces super democratic”, este una „foarte generoasă”, însă unele majorări salariale nu sunt justificate a declarat, miercuri, la Craiova, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

2169 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre legea salarizării: O lege foarte generoasă; Unele majorări NU sunt justificate. Ce a spus aliatul la Guvernare despre sporul neurospihic acordat profesorilor sau voucherele de vacanţă

Tăriceanu: Legea salarizării este foarte generoasă; unele majorări nu sunt justificate. Ce a spus aliatul la Guvernare despre sporul neurospihic acordat profesorilor sau voucherele de vacanţă

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, la Craiova, că Legea salarizării unitare a trecut printr-un proces „super democratic, super transparent, super deschis”, dar că el consideră că unele majorări nu sunt justificate.

„Vorbim de o anvelopă salarială şi, aţi văzut, au fost discuţii, negocieri, ca până la urmă şi celelalte avantaje să se transforme tot în bani. Mă refer la tichetele de masă, la voucherele de vacanţă, care nu erau incluse în ceea ce s-a discutat iniţial. Au venit alte sporuri să se adauge, pe care ministrul Muncii, ieri (marţi – n.r.), le-a menţionat. Am văzut, de exemplu, la educaţie, spor de solicitare neuropsihică. Iertaţi-mă, am lucrat şi eu în învăţământ, programul nu e de opt ore pe zi în învăţământul preuniversitar. Dacă pui la cap toate vacanţele, ai patru luni de vacanţă pe an. Patru luni de vacanţă. Eu nu găsesc că sunt justificate unele din aceste majorări”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE şi-a exprimat speranţa că după aprobarea legii în Parlament va avea loc şi o creştere substanţială a calităţii serviciilor publice.

„Cred că legea salarizării este una foarte generoasă şi cred că îşi atinge obiectivele. Sper ca pe lângă salariile bine plătite să avem şi o creştere substanţială a calităţii serviciilor publice, fie că vorbim de sănătate, fie că vorbim de învăţământ. Acum pot şi cetăţenii, în mod logic şi natural, să emită pretenţii", a mai declarat preşedintele Senatului.

Legea salarizării a primit miercuri vot final în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici