Tăriceanu, despre prezenţa lui Orban la dezbaterea societăţii civile cu Kovesi: S-a pus în cea mai penibilă situaţie în care a fost un politician după '90/ Replica liderului liberal

Călin Popescu Tăriceanu a criticat participarea lui Ludovic Orban la o dezbatere alături de Laura Codruţa Kovesi, susţinând că liderul PNL s-a pus într-o situaţie penibilă, care ar fi fost criticată dur de seniorii partidului. Dezbaterea "Legile justiţiei. Statul de drept în pericol" a fost organizată de Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22, printre invitaţi fiind Laura Codruşa Kovesi, şefa DNA, Andreea Chiş şi Bogdan Mateescu, magistraţi CSM, Camelia Bogdan, judecător, şi Ludovic Orban, preşedinte PNL, achitat în primă instanţă într-un dosar instrumentat de DNA.

1278 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre prezenţa lui Orban la dezbaterea societăţii civile cu Kovesi: S-a pus în cea mai penibilă situaţie în care a fost un politician după '90/ Replica liderului liberal

Tăriceanu, despre prezenţa lui Orban la dezbaterea societăţii civile cu Kovesi: S-a pus în cea mai penibilă situaţie în care a fost un politician după '90

"Am urmărit cu surprindere marea dezbaterea organizată de Grupul de Dialog Social şi mi-a sugerat ceva îngrozitor. Am crezut că văd o scenă din Coreea de Nord, în care cetăţenii, în pofida neajunsurilor, preamăresc regimul. L-am văzut pe Ludovic Orban la acea jelanie, cum, în faţa procurorului şef, îşi recunoştea toată vina de a fi îndrăznit vreodată să militeze pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Cred că e cea mai penibilă situaţie în care am văzut vreun politician după 1990", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, despre participarea la o dezbatere a lui Ludovic Orban, preşedintele PNL, alături de Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA.

Preşedintele Senatului a continuat atacul la adresa preşedintelui PNL spunând că liberalii fondatori s-ar fi speriat dacă vedeau cum "s-a ajuns să îşi dorească ca instituţiile de forţă să înăsprească regimul să că continue abuzurile".

"Cred că Ludovic Orban era ca în bancul din comunism: sunt unii condamnaţi la moarte prin spânzurătoare. La final, întreabă smeriţi, acceptând pedeapsa dacă trebuie să aducă săpunul", a mai spus Tăriceanu.

Orban, despre criticile lui Tăriceanu: O denaturare grosolană; nu ştiam că va fi prezentă Kovesi

Preşedintele PNL Ludovic Orban a comentat, miercuri, criticile liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, privind participarea sa la o dezbatere cu procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, arătând că e vorba de o „denaturare” a evenimentului şi că nu ştia de prezenţa lui Kovesi.

Întrebat cum vede criticile vehemente adresate de Tăriceanu pentru că a fost prezent la o dezbatere cu Kovesi, Orban a răspuns: „Este o denaturare grosolană a evenimentului”.

„Eu am fost invitat la o dezbatere de Grupul de Dialog Social. La această dezbatere am întrebat cine sunt invitaţi, mi s-a confirmat că au fost invitaţi reprezentanţi ai tuturor partidelor parlamentare, ai societăţii civile, ai uniunilor de judecători, de procurori, ai CSM. Nici nu ştiam că va fi prezentă doamna Kovesi. (...) Faptul că a existat şi doamna Kovesi acolo nu mi s-a datorat mie”, a adăugat Orban.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici