Tăriceanu: E corect ca agenda unui guvern să o facă strada? Dăm o valenţă hipertrofiată manifestaţiei

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat marţi seara că nu este corect ca agenda Guvernului să fie făcută de către stradă, protestele având din punctul său de vedere o problemă de legitimitate şi reprezentivitate, iar recursul la popor prin referendum fiind propriu dictaturilor.

6764 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: E corect ca agenda unui guvern să o facă strada? Dăm o valenţă hipertrofiată manifestaţiei

Tăriceanu: E corect ca agenda unui guvern să o facă strada? Dăm o valenţă hipetrofiată manifestaţiei (Imagine: Arhvia Foto Mediafax)

Tăriceanu a afirmat că, prin gestul său de a ieşi în mijlocul protestatarilor, Klaus Iohannis ''face o eroare fundamentală pentru că înfrânge ordinea de drept firească''.

''El neagă ordinea constituţională de drept punându-se în mijlocul unor manifestanţi, cărora le respect opţiunile, eu sunt un liberal, dar procedând în acest fel, preşedintele face o eroare fundamentală pentru că înfrânge ordinea de drept firească. Adică, pune în paranteză votul democratic, Parlamentul, ca instituţie democratică, şi dăm o valenţă hipertrofiată manifestaţiei de stradă'', a spus el la Antena 3.

''Este corect ca agenda unui guvern să o facă strada?'', a întrebat Tăriceanu retoric, adăugând că asemenea manifestaţii au o problemă de reprezentativitate şi legitimitate din punctul său de vedere.

El a mai susţinut că referendumul a fost utilizat mai mult de dictaturi.

"Să ştiţi că referendumul este o armă foarte periculoasă, care a fost utilizată cu precădere de dictaturi. Inclusiv în România: în perioada lui Ceauşescu, în perioada lui Carol al II-lea, în perioada lui Antonescu. (...) Preşedinţii vor să sară peste vot, peste Parlament, peste partide, peste instituţii şi se consultă cu cine? Cu poporul'', au fost argumentele sale.

Tăriceanu a precizat că nu a primit scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru că luni şi marţi au fost zile libere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici