Tăriceanu: Nu există condiţiile pentru ca eu să pot lua în calcul intrarea mea în viitorul Cabinet

Liberalul Călin Popescu Tăriceanu solicită, într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, "reţinere" în vehicularea numelui său în contextul discuţiilor despre formarea noului Guvern "condus de Victor Ponta".

207 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Nu există condiţiile pentru ca eu să pot lua în calcul intrarea mea în viitorul Cabinet

Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Domnul Călin Popescu –Tăriceanu solicită reţinere în vehicularea numelui său în contextul discuţiilor despre formarea noului Guvern condus de Victor Ponta", se arată într-un comunicat legat de "vehicularea numelui său în ultimul timp în legătură că formarea viitorului Guvern USL condus de Victor Ponta".

"În ultimele zile că au existat dezbateri publice cu privire la formarea viitorului Cabinet USL, iar numele meu a fost vehiculat de unele suporturi media. După cum se ştie, la unele din aceste dezbateri a participat în mod direct şi preşedintele PNL. Faţă de toate acestea, doresc să precizez că în acest moment nu există condiţiile pentru ca eu să pot lua în calcul intrarea mea în viitorul Cabinet", susţine Tăriceanu, citat în comunicat.

El aminteşte că a declarat fără echivoc că nu ia în calcul posibilitatea de a deveni premier, chiar dacă ar exista o astfel de ofertă.

"După cum se ştie, am acumulat de-a lungul timpului o experienţă însemnată iar acţiunile mele politice au urmărit întotdeauna consolidarea democraţiei româneşti şi a unei guvernări parlamerntare după model european. De aceea, regret foarte mult faptul că în timpul campaniei electorale, dar chiar şi după 9 decembrie, au existat diferite speculaţii, zvonuri si chiar bârfe cu privire la intenţiile mele politice. Reamintesc faptul că încă înainte de alegeri am declarat fără echivoc că nu iau în calcul posibilitatea de a deveni Prim Ministru, chiar dacă ar exista o astfel de ofertă. De asemenea, am arătat în repetate rânduri că îl susţin pe domnul Victor Ponta pentru a ocupa funcţia de Prim Ministru al României şi am participat la evenimente ale campaniei electorale, în măsura în care am fost solicitat. Consider că orice acţiune din partea mea în afara liniei politice stabilite de PNL ar fi dezonorantă în raport cu activitatea mea politică de până acum din cadrul partidului şi cu acţiunile politice pe care le-am desfăşurat ca Prim Ministru în perioada 2004 – 2008. Sper că aceste acuze şi zvonuri nu provin din anturajul actualei conduceri a PNL care ar încearca astfel să dea o justificare deciziei anunţate în mod repetat de a nu mă nominaliza pentru nici o funcţie din viitorul Cabinet USL", afirmă Tăriceanu.

- Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu are în vedere propunerea fostului premier Călin Popescu Tăriceanu pentru vreo funcţie ministerială, precizând însă că nu exclude ca o astfel de propunere să apară în discuţiile din interiorul PNL pe subiectul desemnării viitorilor miniştri.

Antonescu a fost întrebat dacă are în vedere susţinerea lui Tăriceanu pentru vreo funcţie ministerială.

"Eu nu am în vedere o asemenea propunere, ceea ce nu înseamnă că propunerea nu poate să apară în discuţia, dezbaterea şi decizia prin vot care în forurile statutare ale partidului va avea loc, fireşte, în momentul în care vom şti şi vom conveni cu premierul structura Guvernului şi ministerele a căror responsabilitate o asumă PNL. Atât cât estimez eu lucrurile, şi le configurez, le proiectez, nu-l am în vedere pe domnul Tăriceanu pentru o asemenea funcţie", a spus preşedintele PNL, precizând că este vorba despre poziţia sa, personală.

Preşedintele PNL a amintit că a avut loc o discuţie pe acest subiect la formarea primului Guvern al USL.

"Domnul Tăriceanu a declarat şi public atunci - şi cu bună raţiune - că a fost prim-ministru, că e mai puţin probabil sau mai puţin ispitit să intre într-o structură de Guvern în care să nu fie prim-ministru. Acum domnia sa a declarat în legătură cu asta că nu ştie, nu se pronunţă. S-a declarat la dispoziţia României, ceea ce este foarte frumos, şi ceea ce toţi trebuie să fim fiecare unde ne aflăm şi deocamdată este o discuţie cu totul ipotetică", a mai explicat Antonescu, care a precizat că o decizie are inclusiv prim-ministrul Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici