Tiberiu Iacob-Ridzi va candida la Primăria Petroşani din partea PNL

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi şi-a anunţat luni candidatura la primărie din partea Partidului Naţional Liberal, renunţând la calitatea de membru al UNPR, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1993 afișări
Imaginea articolului Tiberiu Iacob-Ridzi va candida la Primăria Petroşani din partea PNL

Tiberiu Iacob-Ridzi va candida la Primăria Petroşani din partea PNL (Imagine: Facebook)

"De fapt, mă întorc în partidul în care am fost, în urma consultărilor pe care le-am avut şi cu colegii mei consilieri. Şi sigur, pentru că este cea mai bună variantă, din punctul meu de vedere, pentru Petroşani şi pentru ceea ce înseamnă Consiliul Judeţean în perspectiva următoare", a declarat pentru MEDIAFAX primarul Ridzi.

Primarul a precizat că l-a sunat, luni, pe liderul UNPR Hunedoara, senatorul Haralambie Vochițoiu, pentru a-i comunica decizia sa.

"Nu m-a supărat cu nimic echipa de la UNPR. Repet, a fost o decizie pe care am luat-o fără să fie vreo problemă legată de UNPR, ci pentru ceea ce urmează să facem ca proiecte şi ca dezvoltare a municipiului Petroşani", a mai spus Tiberiu Iacob-Ridzi.

Pe de altă parte, Haralambie Vochiţoiu consideră că plecarea lui Tiberiu Iacob-Ridzi din UNPR este "o greşeală majoră".

"Consider că Tiberiu Iacob-Ridzi, prin această neinspirată mutare, a ales să îşi încheie într-un mod abrupt cariera politică. Nu a avut niciun motiv coerent să plece din partidul nostru. Eu nu am ştiut nimic până azi, am fost luat prin surprindere. Acest sentiment de înşelăciune, de trădare şi de gust amar cred că îl au toţi cei care l-au girat cu încredere de-a lungul acestor ani pe domnul Tiberiu Iacob-Ridzi. (...) Poate are ceva vulnerabilităţi, lucruri pe care nu le cunoaştem, poate îl au la mână cu ceva, poate îl şantajează cineva. Nu văd alt motiv pentru care ar pleca din UNPR. În UNPR a fost bine primit, am luat deciziile împreună. Eu nu am ce să-i reproşez, cât a activat în UNPR am colaborat, dar ceea ce a făcut astăzi mi-a lăsat un gust amar", a declarat pentru MEDIAFAX senatorul Vochiţoiu.

Preşedintele filialei judeţene PNL, Bogdan Ţîmpău, a precizat că venirea lui Ridzi în formaţiunea liberală reprezintă un câştig.

"Este un om care are experienţă în administraţie, în care cetăţenii din Petroşani au încredere, este un om fundamental de dreapta şi cu care sunt convins că vom face o echipă bună la nivelul judeţului Hunedoara. Este un câştig major pentru echipa PNL", a declarat Ţîmpău.

Tiberiu Iacob-Ridzi a trecut de la PDL la UNPR la mijlocul lunii octombrie 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici