Udrea: Voi ajunge în turul doi la prezidenţiale cu Ponta, unde alegerea va fi precum în anul 2000

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, miercuri, că va ajunge în turul doi al prezidenţialelor pentru a se confrunta cu Victor Ponta, iar opţiunea politică va fi similară anului 2.000, menţionând că în campanie va avea loc o luptă politică similară cu cea de la europarlamentarele din acest an.

897 afișări
Imaginea articolului Udrea: Voi ajunge în turul doi la prezidenţiale cu Ponta, unde alegerea va fi precum în anul 2000

Elena Udrea (Imagine: Balazs Attila/Mediafax Foto)

Liderul PMP şi-a exprimat convingerea, la Adevărul Live, că simpatizanţii PDL vor prefera să o voteze pe ea, în defavoarea lui Klaus Iohannis, pe care nu-l cunosc.

"Nu a avut niciun partid atât succes cât a avut PDL împreună cu Traian Băsescu. Deci să întorci partidul din linia pe care o impui ca şi şef al partidului împotriva preşedintelui mi s-a părut total greşit, deci plecarea mea de acolo nu are legătură cu oamenii din partid, care mulţi dintre ei sunt convinsă că preferă să mă susţină pe mine, cea pe care o cunosc, cu care au fost alături în toate aceste momente, decât pe Klaus Iohannis, pe care nu-l cunosc, nu ştiu cine este, decât că a fost primarul, sau este primarul Sibiului, nu ştiu dacă să aibă încredere în omul acesta. Ce se întâmplă dacă a doua zi după ce ar deveni preşedinte domnul Iohannis ar reface parteneriatul cu Victor Ponta prim-ministru?", a spus Udrea.

Ea a precizat că electoratul liberal se împarte în două tabere: nostalgicii USL, care i se vor alătura lui Călin Popescu Tăriceanu, fragmentând voturile lui Klaus Iohannis, şi cei "care nu sunt uselişti".

"Cei care sunt de centru-dreapta sunt convinsă că vor găsi argumentele să voteze cu mine şi nu cu Victor Ponta, măcar pentru faptul că, teoretic, chiar dacă am avut conflicte legate de oameni, de persoane, chiar dacă fiecare dintre noi considerăm că noi am avut dreptate (…) nu am avut conflicte legate de valorile pe care ar trebui să le susţinem", a explicat Udrea.

Liderul PMP a menţionat că nu are o problemă să recunoască în faţa electoratului pe care îl vizează anumite greşeli pe care le-ar fi comis dea lungul timpului. Udrea a susţinut că toţi candidaţii la prezidenţiale care se recomandă din zona de centru-dreapta vizează electoratul lui Traian Băsescu, care ar ajunge la un scor de circa 15%, invocând în mod "duplicitar" teme precum independenţa justiţiei şi statul de drept.

De asemenea, ea a susţinut că actualii candidaţi anunţaţi pentru cursa prezidenţială nu afişează o dorinţă explicită de a se "lupta" cu Victor Ponta. "Eu îi provoc atât pe domnul Victor Ponta, cât şi pe domnul Klaus Iohannis la o dezbatere publică unde doresc dânşii, când doresc dânşii, să spunem fiecare electoratului, cetăţenilor, ce am făcut fiecare când am ocupat o funcţie publică, pentru că în urma mea au rămas mii de proiecte concrete", a afirmat Udrea.

Ea a susţinut că intrarea sa în cursa prezidenţială ar ajuta, de fapt, dreapta politică "pentru că până acum competiţia era destul de puţin vizibilă, ştearsă". "Avem nişte candidaţi care nu au dorinţa să se lupte, nu-i vezi ieşind în faţa electoratului şi vorbind despre proiectele lor, contrargumentând, criticându-l pe Victor Ponta. Ca să mobilizezi electoratul trebuie să vii cu energia necesară în faţa lui, să vii cu discursul necesar, dar mai ales trebuie să fii prezent (…) Este evident că era nevoie de o schimbare de ritm în această campanie", a spus Udrea.

Liderul PMP a afirmat că intrarea sa în competiţia pentru alegeri "îl va obliga" pe Victor Ponta să răspundă "unor atacuri vizibile", menţionând că strategia de campanie va fi similară celei de la europarlamentare.

"La fel cum a fost şi la europarlamentare, unde au existat doi adversari, doi competitori. Pe de o parte era Victor Ponta, pe de altă parte eram noi, cei de la Mişcarea Populară, cu Elena Udrea şi cu Traian Băsescu. Deci cred că din acest punct de vedere, am ajuta dreapta", a mai apreciat Udrea.

În plus, ea a menţionat că premierul Victor Ponta îl va "aduce oricum pe Traian Băsescu în Campania electorală". "Îl aducea oricum, Victor Ponta se lupta numai cu Traian Băsescu, asta şi pentru că adversarii erau foarte slabi, acum trebuie să se lupte şi cu Elena Udrea, sau în primul rând cu Elena Udrea. Or, aţi mai văzut lupta asta, nu e prima dată când o vedeţi, ştiţi cum va fi. Va fi fără limite, fără rezerve", a mai declarat liderul PMP.

Totodată, ea a precizat că în turul doi "oamenii nu mai au de ales între ce şi-ar dori şi ce există". "Au de ales între doi candidaţi care au ajuns acolo şi se va întâmpla, aţi văzut, am avut o experienţă, în 2.000 cred, când oamenii au ieşit să voteze indiferent dacă şi-ar fi dorit un alt candidat în turul doi. Dar se va întâmpla că vor veni fie pentru ce reprezintă Victor Ponta, fie pentru ce reprezintă candidatul dreptei, Elena Udrea. Atunci va fi mult mai simplu, în turul doi, pentru că electoratul nu are ca în turul unu, mai multe opţiuni", a explicat liderul PMP.

În anul 2.000, la alegerile prezidenţiale alegătorii au avut de ales în al doilea tur de scrutin între Ion Iliescu şi Corneliu Vadim Tudor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici