Vanghelie, solicitat să vorbească în engleză: Este ziua aşa de frumoasă şi vreţi să stricaţi ştirile

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a refuzat, luni, la plecarea spre Washington, să spună câteva cuvinte în limba engleză, la solicitarea ziariştilor, afirmând că "este păcat de Dumnezeu" să se "strice" ştirile într-o zi atât de frumoasă.

37 afișări
Imaginea articolului Vanghelie, solicitat să vorbească în engleză: Este ziua aşa de frumoasă şi vreţi să stricaţi ştirile

Vanghelie, solicitat să vorbească în engleză: Este ziua aşa de frumoasă şi vreţi să stricaţi ştirile (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"E păcat de Dumnezeu. Este ziua aşa de frumoasă şi vreţi să stricaţi ştirile cu...", a spus Vanghelie, după ce un jurnalist i-a solicitat să spună câteva cuvinte în limba engleză.

Un jurnalist a încercat să-i adreseze o întrebare în limba engleză, însă Vanghelie a ameninţat cu stoparea declaraţiei de presă.

"Haideţi, vă rog eu frumos. Căutaţi emisiunea lui Măruţă şi o să vedeţi. Vreţi să întrerupem discuţia? Orice aş spune... Nu vreau să creez ştire din chestia asta, e foarte clar", a mai spus Marian Vanghelie.

Primarul Sectorului 5 a afirmat că pleacă în SUA cu două probleme.

"Unu: mergem şi venim cu experienţă în care învăţăm şi pe primarul general şi pe primarii de sectoare că banii nu se vor cheltui pe iarbă, să spunem cum trebuiesc cheltuiţi banii. Doi: o să-mi daţi nota după perioada următoare, dacă pot sau nu pot - vom aduce câţiva investitori pentru parteneriate public-privat să creăm şi locuri de muncă, dar să reuşim să demonstrăm că se poate să-i aducem pe oameni. Exceptând aceste întâlniri, va fi întâlnirea şi la Departamentul de Stat... Celelalte, sindicate, congresmani, sunt detalii pentru dumneavoastră, bănuiesc. Substanţa, bănuiesc, poate fi Casa Albă şi Departamentul de Stat", a arătat Vanghelie.

El a refuzat să spună când va merge la Casa Albă.

"Pot să vă spun aşa: mâine dimineaţă mă voi întâlni cu primarul Washington-ului, Vince Gray", a afirmat Marian Vanghelie.

El a evocat ascensiunea politică a acestuia, spunând că Vincent Gray a fost "un om care a fost foarte amărât, care a trăit într-o familie de amărâţi", a stat într-o garsonieră, a muncit 30 de ani, a fost şi consilier şi a ajuns primar în Washington.

"Asta demonstrează că se poate", a adăugat Vanghelie, menţionând că va încerca să preia din experienţa lui Gray pentru a ajunge primar general al Capitalei.

"România - şi America - este ţara tuturor posibilităţilor. De aceea, am şi transmis un semnal că este posibil orice, inclusiv să-l susţin pe Sorin Oprescu. Cred că e mai important să găsim formulele cele mai bune, să vedem cum cheltuim banii publici şi să avem o transparenţă, nu să-i cheltuim în modul în care s-au cheltuit", a precizat Vanghelie, referindu-se la posibilitatea de a-l susţine pe Sorin Oprescu la următoarele alegeri locale.

"Marea majoritate a administraţiei locale din America funcţionează foarte performant pentru că nu au făcut formule de privatizări şi nu au făcut formule, aşa cum se practică la noi şi în alte câteva ţări. (În timpul vizitei - n.r.) avem un program pe domenii. Vom vizita şeful zonei metropolitane şi vom vedea cum au făcut ei, cum au reuşit să creeze zona metropolitană, vom vizita şi vom avea discuţii cu regia de transport şi regia de apă. Vom încerca să învăţăm de la ei cum nu trebuie privatizată", a mai spus el.

Potrivit unui comunicat al PSD Bucureşti, o delegaţie a organizaţiei social-democrate, condusă de liderul filialei, primarul Sectorului 5, Daniel Marian Vanghelie, se va afla la Washington, în perioada 18-21 ianuarie, la invitaţia fostului ambasador american Richard W. Carlson, vicepreşedinte al Fundaţiei pentru Apărarea Democraţiei din SUA.

"La Washington, delegaţia română se va întâlni cu edilul capitalei SUA, cu primari de mari oraşe, cu congresmeni, cu manageri de administraţie publică, cu lideri de sindicat din învăţământ, sănătate, energie, cu reprezentanţi ai ONG-urilor, cu oameni de afaceri şi cu oficiali guvernamentali de la nivel federal şi statal. Scopul acestei vizite este de a discuta teme de interes comun, de a face un schimb de experienţă, de a găsi modalităţi reale de cooperare la nivelul administraţiei din cele două state şi de a promova parteneriate pentru viitor", menţionează sursa citată.

Din delegaţia PSD Bucureşti mai fac parte Ioan Enciu, membru al Parlamentului European şi deputaţii Doina Burcău, Dumitru Chiriţă, Georgian Pop.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici