Vicepreşedinte PSD: Când de subvenţia la vacă se ocupă un bou, subvenţia nu mai vine

Vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose, a declarat joi, la Alba Iulia, că atunci când ”de subvenţia la vacă se ocupă un bou, nu mai vine”, specificând apoi că, în acest caz, "boul" este reprezentat de către APIA, Ministerul Agriculturii, dar şi de Guvern, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2535 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte PSD: Când de subvenţia la vacă se ocupă un bou, subvenţia nu mai vine

Vicepreşedinte PSD: Când de subvenţia la vacă se ocupă un bou, subvenţia nu mai vine (Imagine Bogdan Baraghin / Mediafax Foto)

”Am umblat în tot judeţul, toată lumea acuză, domnule, subvenţia la lapte, subvenţia la vacă. Pe vremea guvernării PSD, venea subvenţia între şase luni şi o lună înainte de termen. Acum, nu a mai prea venit deloc. Iertaţi-mă, dar îmi asum ceea ce spun, domnule, când de subvenţia la vacă se ocupă un bou, nu mai vine. Poate şi boii sunt misogini şi nu vor să fie vacile fericite”, a declarat Mihai Tudose, în cadrul unei conferinţe de presă la Alba Iulia.

Fiind întrebat cine este "boul" în cazul de faţă, Tudose a răspuns ”cei de acolo, identificaţi dumneavoastră”, după care a completat spunând ”APIA, Ministerul Agriculturii, Guvernul, e o structură piramidală. Nu se poate aşa ceva. Păi dacă vine subvenţia pentru irigaţii a doua zi după ce s-a uscat planta, domnule, nu ne mai trebuie”.

Întrebat dacă opinează că subvenţiile nu vor mai veni deloc, Tudose a răspuns că ”dacă îţi dă reţeta şi medicamentul după ce ţi-a completat certificatul de deces, e în regulă. Ai avut şi medicaţia, da! Dar nu ţi-a mai folosit”.

Deputatul Mihai Tudose a adăugat că miniştrii din Guvernul Cioloş au preluat ”guvernarea ca tehnocraţi” după ce au trăit în ”castele de sticlă sau pe asfalt, în Bruxelles, în Paris” şi nu înţeleg foarte bine că ”laptele acela din cutie vine totuşi de la un animal, nu de la o maşinărie” şi are nişte necesităţi.

Tudose a amintit, apoi, că luni, în Camera Deputaţilor, se va dezbate moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, depusă la Biroul Permanent de PSD şi ALDE, urmând ca votul final să fie dat marţi.

Vicepreşedintele PSD a adăugat că premierul Cioloş îi ”excită” să facă şi alte moţiuni, comparându-i pe miniştri cu nişte ”figuri de plastilină”.

”Domnul prim-ministru şi cred că şi domnul preşedinte ne cam excită să facem noi moţiuni ca să rezolvăm noi problemele, fiindu-le jenă să spună că oamenii cu care au venit ei pe post de Batman, Superman, Catwoman şi aşa mai departe sunt, de fapt, nişte figuri de plastilină... Ca să nu îi dea ei jos şi atunci, ştiţi, acesta a fost jocul. Bă, l-ai pus tu, nu era el farul luminos care lumina agricultura, care lumina sănătatea, care lumina fondurile europene. Vrei să îi dăm noi jos? Asumă-ţi şi ieşi tu la televizor şi spune << bă, acesta de l-am pus, am greşit, e un prost>>”, a conchis Tudose.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici