Voicu: Nu am voie să iau legătura cu Hrebenciuc, Vanghelie şi Dan Ioan Popescu

Senatorul PSD Cătălin Voicu - cercetat de DNA pentru trafic de influenţă - a declarat, vineri, că nu are voie să ia legătura cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie şi Dan Ioan Popescu.

97 afișări
Imaginea articolului Voicu: Nu am voie să iau legătura cu Hrebenciuc, Vanghelie şi Dan Ioan Popescu

Voicu: Nu am voie să iau legătura cu Hrebenciuc, Vanghelie şi Dan Ioan Popescu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Timp de 30 de zile nu am voie să mă văd cu Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc şi Dan Ioan Popescu", a declarat, vineri, senatorul PSD Cătălin Voicu, la Antena 3.

De asemenea, el a mai spus că nu are voie să se vadă cu un consilier al său, Ioan Năstase, şi cu avocatul Cezar Bivolaru.

Vineri, procurorii anticorupţie au dispus faţă de Cătălin Voicu obligarea de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile, senatorul PSD fiind cercetat pentru trafic de influenţă.

Odată cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, procurorii au dispus şi alte măsuri pentru a asigura buna desfăşurare a anchetei.

Astfel, articolul 145 din Codul de procedură penală, privind măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, prevede că procurorul poate interzice celui cercetat "să nu se apropie de persoana vătămată, membrii familiei acesteia, persoana împreună cu care a comis fapta, martori, experţi ori alte persoane, stabilite de organul judiciar, şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect".

Procurorii DNA efectuează cercetări în cazul senatorului PSD Cătălin Voicu pentru că ar fi pretins şi primit bani de la oameni de afaceri pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Cătălin Voicu, senator, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă", se arată într-un comunicat de vineri al DNA.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, procurorii au stabilit că, în cursul acestui an, Cătălin Voicu ar fi pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, vineri, că l-a sunat pe senatorul PSD Cătălin Voicu, după ieşirea de la DNA, în cadrul convorbirii acesta transmiţându-i că "lucrurile sunt complicate" şi că ar trebui să vorbească mai puţin, pentru a nu cădea suspiciuni şi asupra lui.

"L-am sunat după ce a ieşit de acolo (de la DNA - n.r.) şi mi-a zis că o să vorbim la partid. Zice: «E bine să discutăm mai puţin, nu vreau să cadă suspiciuni şi asupra ta, lucrurile sunt complicate»", a spus Vanghelie.

Cătălin Voicu a dat, vineri, o declaraţie de învinuit procurorilor anticorupţie, la ieşirea din sediul DNA refuzând să precizeze care sunt faptele de care este acuzat. El a declarat că învinuirile care i se aduc au legătură cu calităţile sale de senator şi de avocat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici