Zgonea, Corlăţean şi Şova fac o conferinţă de presă miercuri la PE, neavând acces la dezbatere

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, şi miniştrii Titus Corlăţean şi Dan Şova vor organiza, miercuri după-amiază, la Strasbourg, o conferinţă de presă pentru a prezenta punctele de vedere ale Parlamentului şi Guvernului, ei neputând participa la dezbaterea din plenul PE privind situaţia din România

456 afișări
Imaginea articolului Zgonea, Corlăţean şi Şova fac o conferinţă de presă miercuri la PE, neavând acces la dezbatere

Zgonea, Corlăţean şi Şova fac o conferinţă de presă miercuri la PE, neavând acces la dezbatere (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Dan Şova, a anunţat, luni, că împreună cu preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, vor prezenta, miercuri, la Strasbourg, punctele de vedere ale Parlamentului şi Guvernului, precum şi o poziţie diplomatică.

"Vor fi trei puncte de vedere: unul politic, susţinut de Valeriu Zgonea, unul diplomatic, susţinut de ministrul Corlăţean, şi al Guvernului, rezumat la explicaţii strict juridice, susţinut de mine", a spus Şova.

El a precizat că reprezentanţii PSD care vor pleca din România şi nu sunt membri ai PE nu vor participa la dezbaterea din plen de miercuri după-amiază.

"Eu nu am reuşit să înţeleg până acum dacă vom putea intra în sală. Înţeleg că nu vom putea lua cuvântul, nefiind membri ai PE sau ai Comisiei, dar nu am înţeles dacă vom putea intra ca invitaţi. Oricum, nu e important, pentru că nu vom participa la această dezbatere", a spus Şova.

El a arătat că vor fi mai multe întâlniri la Strasbourg, dar că nu la toate vor participa cei care vor pleca din România.

"Mai exact, vom participa la o întâlnire a grupului socialist, posibil şi colegii ALDE să participe şi ei marţi. Miercuri va exista o dezbatere în PE. (...) Vom fi reprezentaţi la această dezbatere de membrii din grupurile PSD şi PNL, probabil şi de alţi colegi din grupul socialist, dacă vor înţelege să ne susţină poziţia pe care le-o vom fi explicat marţi", a spus Şova.

Dan Şova a spus că va susţine împreună cu Zgonea şi Corlăţean o conferinţă de presă miercuri, începând cu ora 17.00.

Şi premierul Victor Ponta a precizat, luni, că nu va participa la dezbaterea de miercuri din PE.

"Din păcate, nu (merg - n.r.) pentru că am fost anunţat foarte târziu şi pentru că nu-mi permite programul. Luni voi fi la Bruxelles, mă văd cu preşedintele Barroso", a spus Ponta.

Întrebat dacă se vede şi cu liderul grupului PPE, Joseph Daul, Ponta a replicat că acesta nu vrea să se vadă cu el şi, când jurnaliştii i-au spus că Daul s-a răzgândit, premierul a adăugat: "Aşa-s popularii, se răzgândesc".

Parlamentul European va dezbate în 12 septembrie, după-amiază, situaţia politică din România, după ce ascultă poziţiile exprimate de CE şi de preşedinţia Consiliului UE.

Joseph Daul, preşedintele grupului popular din Parlamentul European, i-a adresat vineri premierului Victor Ponta o invitaţie de a fi prezent la dezbaterea privind situaţia din România care va avea loc miercuri, 12 septembrie, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg a forului legislativ european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici