#revolutions | Congresul al XIV-lea al PCR. Planurile lui Ceauşescu pentru anii 2000 (Partea a IV-a)

Aţi încercat vreodată să vă imaginaţi cum ar fi arătat România anilor 2000 în regimul comunist, dacă Ceauşescu ar mai fi trăit şi s-ar mai fi aflat la cârma ţării? Cu siguranţă, pare imposibil un asemenea exerciţiu în condiţiile actuale, dar ne putem face o idee din Rezoluţia Congresului al XIV-lea al PCR.

7887 afișări
Imaginea articolului #revolutions | Congresul al XIV-lea al PCR. Planurile lui Ceauşescu pentru anii 2000 (Partea a IV-a)

Foto: captură din video

Rezoluţia adoptată de Congresul al XIV-lea al PCR, desfăşurat în perioada 20-24 noiembrie 1989, la Sala Palatului din Bucureşti, cuprinde un capitol dedicat

Programului-Directivă privind dezvoltarea economico-socială a României în cincinalul 1991-1995 şi în perspectiva anilor 2000-2010.
„Congresul al XIV-lea al partidului aprobă în unanimitate Programul-Directivă cu privire la dezvoltarea economico-socială a României în cincinalul 1991-1995 şi orientările de perspectivă pînă în anii 2000-2010, elaborat cu contribuţia directă şi hotărîtoare a tovarăşului Nicolae Ceauşescu”, se arată în Rezoluţie.

Conform acestui document, prin obiectivele şi orientările adoptate, „Congresul al XIV-lea al partidului marchează trecerea României la o nouă etapă de dezvoltare - la realizarea fazei superioare a Programului de făurire a societăţii socialiste multilateral dezvoltate şi crearea condiţiilor necesare înfăptuirii în viaţă a principiilor de muncă şi viaţă comuniste”. Redăm câteva fragmente din Rezoluţia Congresului al XIV-lea al PCR:

Perfecţionarea organizării, modernizării şi dezvoltării producţiei

„Congresul stabileşte ca obiectiv fundamental al celui de-al IX-lea cincinal continuarea dezvoltării intensive a tuturor sectoarelor de activitate, realizarea unei noi calităţi a muncii şi vieţii, a unui nivel tehnic tot mai ridicat al întregii producţii, pe baza aplicării ferme a celor mai avansate cuceriri ale ştiinţei şi tehnicii. Pornind de la rolul forţelor de producţie ca factor hotărîtor al dezvoltării economico-sociale şi făuririi cu succes a societăţii socialiste, congresul cere să se acorde, în continuare, o atenţie deosebită dezvoltării şi repartizării armonioase a forţelor de producţie pe întreg teritoriul ţării şi perfecţionării relaţiilor de producţie, a întregului ansamblu de relaţii sociale”.

Citeşte continuarea pe platforma REVOLUTIONS.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici