180 de inspectori sanitari verifică dacă paturile ATI există cu adevărat şi sunt folosite corect. Care este situaţia în Capitală

Un număr de 180 de inspectori sanitari de stat vor verifica zilnic numărul paturilor de terapie intensivă pentru bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dacă ele există fizic şi dacă sunt folosite conform cu planurile de rezilienţă din fiecare judeţ.

528 afișări
Imaginea articolului 180 de inspectori sanitari verifică dacă paturile ATI există cu adevărat şi sunt folosite corect. Care este situaţia în Capitală

180 de inspectori sanitari verifică dacă paturile ATI există cu adevărat şi sunt folosite corect. Care este situaţia în Capitală

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că Inspecţia Sanitară de Stat va monitoriza, în teren, situaţia paturilor de terapie intensivă COVID-19.

„Din ordinul ministrului interimar al Sănătăţii Cseke Attila, un număr de peste 180 de inspectori sanitari de stat din cadrul direcţiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă desemnate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 din secţiile de terapie intensivă ale unităţilor sanitare cu paturi. Inspectorii sanitari se vor asigura că paturile există fizic şi sunt utilizate în conformitate cu deciziile asumate din planurile de rezilienţă întocmite la nivelul fiecărui judeţ”, transmite MS.

La cererea ministrului interimar al Sănătăţii, pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro a fost publicat Planul naţional de rezilienţă la recrudescenţa COVID-19 care este întocmit şi asumat la nivelul fiecărui judeţ de către managementul direcţiilor de sănătate publică şi a spitalelor.

Niciun pat nu mai este liber la terapie intensivă în Bucureşti pentru pacienţii bolnavi de COVID. Luni, la ora 14.00 mai erau doar 19 paturi libere pentru bolnavii COVID-19 în stare gravă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici