La Braşov a fost operaţionalizat al 10-lea punct de salvare aeriană

La Ghimbav, în Braşov, a fost operaţionalizat miercuri al 10-lea punct de salvare aerienă din ţară. Elicopterul SMURD va deservi cu precădere zona montană.

255 afișări
Imaginea articolului La Braşov a fost operaţionalizat al 10-lea punct de salvare aeriană

La Braşov a fost operaţionalizat al 10-lea punct de salvare aeriană

„Avem elicopterul de astăzi operaţional la Braşov”, a spus Raed Arafat, prezent, alături de ministrul de Interne Lucian Bode, la eveniment.

„Acest punct este operaţionalizat la un an distanţă de la inaugurarea celui din Caransebeş, ambele deservind ca zonă de intervenţie zona muntoasă, zonă cu multiple provocări mai ales acum în sezonul de iarnă, când misiunile salvatorilor sunt mai dificile”, a anunţat ministrul de Interne Lucian Bode.

Conform acestuia, prin aceste Puncte de Operare Aeromedicală autorităţile îşi doresc să fie mai aproape de punctele critice, de zonele greu accesibile, unde elicopterele SMURD dotate cu sisteme de intervenţie speciale, de tip troliu, să intervină rapid, în mod profesionist, pentru a salva vieţi.

„Este un proiect dezvoltat în parteneriat cu autorităţile locale. Astfel, construirea hangarului care va avea locaţia în perimetrul noului Aeroport din Braşov va fi realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov. Încurajez astfel de iniţiative care fac din sistemul de intervenţii unul mai rezilient, mai eficient, orientat spre protejarea comunităţilor şi salvarea de vieţi”, a mai transmis Bode.

Potrivit acestuia, anul viitor este prevăzută operaţionalizarea celui de-al 11-lea punct la Câmpulung Moldovenesc.

„În ceea ce priveşte componenta aeriană, Ministerul Afacerilor Interne a făcut în mod constant paşi uriaşi spre modernizare şi creşterea capacităţii de intervenţie, dovadă sunt proiectele de achiziţie pentru 6 elicoptere uşoare, 6 medii/grele (Black Hawk) şi pentru 2 avioane mediu curier pentru transport pacienți”, a mai spus ministrul de Interne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici