Oamenii de ştiinţă din Australia au recreat noul tip de coronavirus din China

Oamenii de ştiinţă din Australia au devenit primii care au recreat noul tip de coronavirus în afara Chinei şi au informat că aceasta este „o reuşită semnificativă” în lupta împotriva virusului, informează BBC.

12593 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă din Australia au recreat noul tip de coronavirus din China

Oamenii de ştiinţă din Australia au recreat noul tip de coronavirus din China

Descoperirea va fi comunicată Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în speranţa că va putea fi folosită pentru diagnosticarea şi tratarea virusului.

Cercetătorii de la un laborator din Melbourne au informat că au reuşit să dezvolte o copie a acestui virus folosind o mostră de la un pacient infectat. Ei susţin că reuşita lor ar putea fi un prim pas pentru dezvoltarea unui test care să determine prezenţa virusului în corpul uman înainte de apariţia primelor simptome.

Noul coronavirus, depistat iniţial în oraşul Wuhan, este contagios şi în perioada de incubaţie - înainte de apariţia simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi. Cu toate acestea, OMS a informat că nu poate confirma momentan că virusul este contagios în perioada de incubaţie.

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat miercuri dimineaţă că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici