STUDIU. Un caz de cancer din 25 depistate anul trecut la nivel mondial are legătură cu consumul de alcool

  • 86% dintre aceste tipuri de cancer atribuite alcoolului sunt asociate cu consumul „riscant şi excesiv”, potrivit studiului.
  • Cercetătorii au estimat că 741.300 dintre cazurile de cancer (sau 4% din numărul total din lume în 2020) ar putea fi direct legat de alcool.
  • Mongolia este ţara cu cea mai mare proporţie de cazuri noi de cancer legate de alcool.
23646 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Un caz de cancer din 25 depistate anul trecut la nivel mondial are legătură cu consumul de alcool
Aproximativ 4% din cazurile de cancer depistate anul trecut la nivel mondial (sau 740.000) sunt legate de consumul de alcool, inclusiv moderat, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Cercetare a Cancerului (CIRC) publicate miercuri, 14 iulie şi preluate de Le Figaro.
 
Majoritatea (86%) dintre aceste tipuri de cancer atribuite alcoolului sunt asociate cu consumul „riscant şi excesiv” (mai mult de două băuturi alcoolice pe zi), potrivit studiului. Dar un consum „uşor până la moderat” (până la două pahare de alcool pe zi) reprezintă în continuare „unul din şapte cazuri cauzate de consumul de alcool, adică peste 100.000 de cazuri noi de cancer în lume în 2020,” se arată într-un comunicat CIRC.
 
Acest lucru arată „necesitatea implementării unor politici şi intervenţii eficiente pentru a informa publicul cu privire la legătura dintre consumul de alcool şi riscul de cancer şi pentru a reduce consumul general de alcool”, a comentat dr. Isabelle Soerjomataram, oficial al agenţiei.
 
Studiul, publicat în revista medicală „The Lancet Oncology”, a enumerat şapte tipuri de cancer care pot apărea din cauza consumului crescut de alcool: cavitatea bucală, faringele, laringele, esofagul, colonul rect, ficatul şi sânul (6,3 milioane de cazuri în 2020). 
 
Cercetătorii au estimat că 741.300 dintre cazurile de cancer (sau 4% din numărul total de noi cazuri de cancer din lume în 2020) ar putea fi direct legat de alcool. 
 
„În 2020, tipurile de cancer cu cel mai mare număr de cazuri noi asociate cu consumul de alcool au fost cancerul de esofag (190.000 de cazuri), cancerul de ficat (155.000 de cazuri) şi cancerul la sân (98.000 de cazuri)”, potrivit CIRC.
 
Mongolia este ţara cu cea mai mare proporţie de cazuri noi de cancer legate de alcool (10%, 560 cazuri). În Kuweit, o ţară musulmană unde este interzis consumul de alcool, este cel mai scăzut (puţin peste 0% sau 5 cazuri). Această proporţie este estimată la 5% în Franţa (20.000 de cazuri), 4% în Regatul Unit (16.800), 3% în Statele Unite (52.700) sau 4% în Germania (21.500). În plus, bărbaţii reprezintă aproximativ trei sferturi din totalul cazurilor de cancer atribuite alcoolului (567.000 de cazuri).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici