EURACTIV: 231 cadre medicale din România şi Bulgaria au fost angajate de Austria luni, confirmă autorităţile. AFP notează că este vorba despre îngrijitori

  • 231 de îngrijitori din România şi Bulgaria au angajat autorităţile austriece
  • Aceştia au zburat luni, 30 martie, către Austria, plecând de la Timişoara, respectiv Sofia
  • Autorităţile austriece spun că aveau nevoie urgentă de 70 de oameni, dar au angajat mai mulţi ca "măsură de siguranţă"
  • Publicaţia Euractiv a scris că este vorba despre "medici", dar AFP notează că în realitate oamenii angajaţi sunt îngrijitori şi asistenţi pentru bătrânii bolnavi
39589 afișări
Imaginea articolului EURACTIV: 231 cadre medicale din România şi Bulgaria au fost angajate de Austria luni, confirmă autorităţile. AFP notează că este vorba despre îngrijitori

231 medici din Romania şi Bulgaria au fost angajati de Austria luni, confirmă autorităţile

231 de persoane au zburat luni, 30 martie, către Austria, fiind angajate de către autorităţile din această ţară. Este vorba despre cetăţeni din România şi Bulgaria, scrie publicaţia Euractiv, care notează că aceştia au zburat cu chartere de la Timişoara, respectiv Sofia.
 
Christiane Teschl-Hofmeister, reprezentant regional din Niederosterreich, a vorbit pentru Radio Oe1: "Nu pot spune dacă această acţiune va rămâne singulară sau vom mai încerca să angajăm personal medical. Dacă nevoia o va cere, vom mai căuta", a spus aceasta.
 
Potrivit Oe1, îngrijitorii au fost cazaţi pentru 14 zile la un hotel, unde vor sta în izolare pentru ca autorităţile să se asigure că cei sosiţi nu suferă de COVID-19.
 

AFP: ÎNGRIJITORI ŞI ASISTENŢI PENTRU BĂTRÂNI
 

AFP scrie că este vorba despre 231 de îngrijitori şi asistenţi pentru bătrâni care vor lucra în Austria.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici