85 de familii din judeţul Prahova, izolate în urma unei alunecări de teren

Un număr de 85 de familii din satul Lutu Roşu, comuna prahoveană Bertea, au rămas izolate, sâmbătă seară, din cauza unei alunecări de teren care s-a declanşat în urmă cu câteva luni şi care s-a reactivat recent, valul de pământ blocând căile de acces către acest sat.

110 afișări

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, a declarat că o alunecare de teren activată în comuna Bertea a blocat toate căile de acces dinspre satul Lutu Roşu către restul comunei, în aceste condiţii 85 de familii din satul Lutu Roşu rămânând izolate.

În prezent, în satul Lutu Roşu se poate ajunge doar trecând prin apele pârâului Bertea cu căruţa sau cu tractorul.

Cosma, care a fost în zona afectată, a precizat că din fondul de rezervă al CJ Prahova vor fi alocate fonduri pentru construirea unui pod provizoriu peste pârâul Bertea, care să facă legătura între satul Lutu Roşu şi restul comunei Bertea, podul urmând să aibă o lungime de 40 de metri. Duminică, în zona afectată se vor deplasa proiectanţi, iar luni va începe construcţia podului provizoriu, preşedintele CJ spunând că speră ca acesta să fie finalizat până sâmbăta viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici