Acţiune de intimidare a poliţiştilor rutieri care aplică „avertisment”. Poliţiştii, obligaţi să dea amenzi

  • În Poliţia Română tocmai a fost declanşată o amplă acţiune de intimidare a poliţiştilor rutieri care aplică „avertisment”, atrage atenţia Sindicatul Europol.
  • Sindicatul Europol susţine că este pentru prima dată când se admite, în scris, faptul că poliţiştii sunt obligaţi să aplice amendă, indiferent de circumstanţe, cu afectarea gravă a independenţei agentului constatator care este singurul în măsură să aprecieze asupra faptei constatate.
9291 afișări
Imaginea articolului Acţiune de intimidare a poliţiştilor rutieri care aplică „avertisment”. Poliţiştii, obligaţi să dea amenzi

Şeful Brigăzii Autostrăzi din cadrul IGPR a semnat o adresă prin care le cere poliţiştilor rutieri de la nivelul acestei structuri, să „argumenteze” motivul pentru care au aplicat avertismente într-un demers fără precedent de a-i determina, subliminal, să acorde doar amenzi. Mai rămâne doar să stabilească concret şi „indicatorii de performanţă cantitativi” sau în traducere liberă norma de amenzi, scrie pe Facebook Sindicatul Europol.

"Solicităm tuturor poliţiştilor care lucrează la nivelul structurilor de Poliţie Autostrăzi să nu dea curs acestei „mizerii” de adrese sau să consemneze în raport faptul că toate sancţiunile au fost aplicate cu respectarea OG 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor", adaugă Sindicatul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici