Adrian Sobaru, AUDIAT la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1. Procurorii cer arestarea preventivă

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 l-au audiat, joi, pe Adrian Sobaru şi au formulat pe numele acestuia propunere de arestare preventivă pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, acesta urmând să fie dus la instanţă.

750 afișări
Imaginea articolului Adrian Sobaru, AUDIAT la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1. Procurorii cer arestarea preventivă

Adrian Sobaru (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Avocatul lui Adrian Sobaru a declarat, la ieşirea din sediul Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, că procurorii au formulat propunere de arestare preventivă a clientului său, reţinut în urmă cu o zi de către poliţişti, pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce a rupt cu maşina o barieră de acces de la sediul Guvernului.

Acesta a precizat că Adrian Sobaru va fi prezentat joi unui judecător de drepturi şi libertăţi, care va decide dacă pe numele lui va fi emis un mandat de arestare preventivă sau o altă măsură.

Angajatul TVR Adrian Sobaru a fost scos din sediul Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 în jurul orei 13.15, după ce a fost audiat de procurori timp de aproximativ patru ore.

Întrebat de ce a recurs la acel gest şi ce îl nemulţumeşte, Sobaru a răspuns: "Îmi iubesc ţara". El nu a făcut alte declaraţii, înainte de a fi urcat de anchetatori în maşină, pentru a fi dus la instanţă.

Angajatul TVR Adrian Sobaru a fost reţinut miercuri seară de către poliţişti, pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce a rupt cu maşina o barieră de acces de la sediul Guvernului.

Poliţiştii l-au adus joi dimineaţă pe Sobaru din arest la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1. La intrarea în sediul Parchetului, Adrian Sobaru nu a făcut nicio declaraţie.

Angajatul TVR Adrian Sobaru, care în 2010 s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, a intrat miercuri cu maşina în poarta de la Palatul Victoria. După ce a rupt bariera, Sobaru a intrat cu maşina în curtea Palatului Victoria, unde a mai mers câteva zeci de metri.

Ulterior, Sobaru a fost imobilizat de jandarmi şi dus la Secţia 1. El le-a strigat jandarmilor care l-au imobilizat: "Vă place cum arată ţara asta?", după cum au relatat martorii incidentului.

Poliţiştii l-au audiat mai multe ore şi au emis pe numele lui ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Potrivit Poliţiei Capitalei, Sobaru a lovit cu intenţie una dintre barierele de acces spre sediul Guvernului României.

"Menţionăm faptul că acesta nu prezenta leziuni, deţine permis de conducere valabil, iar autoturismul este proprietate personală. Bărbatul a fost audiat de poliţişti pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, la finalizare fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice", a precizat Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii TVR au declarat, pentru MEDIAFAX, că Adrian Sobaru, electrician iluminare filmare în cadrul Serviciului Energo-Tehnologic al Televiziunii Române, se afla în afara programului de lucru în timpul incidentului de la Guvern în care a fost implicat.

"La fel ca şi ceilalţi angajaţi ai Serviciului, Adrian Sobaru are program de lucru fracţionat şi, conform programării, era în timpul liber", au mai spus reprezentanţii TVR.

TVR nu a precizat dacă va lua măsuri în ceea ce îl priveşte pe Sobaru, având în vedere calitatea acestuia de angajat al Televiziunii Române.

La şedinţa Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, el strigând: "Boc, aţi luat drepturile copiilor".

Sobaru a căzut atunci, de la cinci metri, peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a rupt. El purta un tricou pe care scria "Ne-aţi ciuruit/ Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi LIBERTATEA".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici