Al doilea deces în Europa. Spania anunţă încă un mort din cauza variolei maimuţei

Spania a anunţat sâmbătă al doilea deces cauzat de variola maimuţei, în ceea ce se crede a fi al doilea deces din Europa din cauza acestei boli şi doar al treilea din afara Africii în epidemia de acum.

799 afișări
Imaginea articolului Al doilea deces în Europa. Spania anunţă încă un mort din cauza variolei maimuţei

Spania a raportat primul deces vineri, la scurt timp după ce Brazilia a anunţat primul deces cauzat de variola maimuţei în afara continentului african, conform Reuters.

Potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din 22 iulie, fuseseră raportate doar 5 decese, toate în regiunea africană.

Sâmbăta trecută, OMS a declarat epidemia de urgenţă sanitară globală, cel mai înalt nivel de alertă al său.

În ultimul său raport de sâmbătă, Ministerul spaniol al Sănătăţii a declarat că 4.298 de cazuri au fost confirmate în ţară. Dintre cei 3.750 de pacienţi despre care avea informaţii, 120 - adică 3,2% - au fost spitalizaţi, iar doi au murit, a precizat ministerul, fără a oferi alte detalii.

Primul deces a avut loc în regiunea Valencia, în nord-estul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici