Alegeri parţiale în 17 localităţi din ţară | Deva, cel mai mare oraş care îşi votează astăzi primarul / Membru al unei secţii de votare din Constanţa, luat cu elicopterul după ce i s-a făcut rău

Elicopterul SMURD a intervenit, duminică, în comuna Pantelimon din judeţul Constanţa, după ce unuia dintre membrii unei secţii de votare i s-a făcut rău, transmite corespondentul Mediafax.

1035 afișări
Imaginea articolului Alegeri parţiale în 17 localităţi din ţară | Deva, cel mai mare oraş care îşi votează astăzi primarul / Membru al unei secţii de votare din Constanţa, luat cu elicopterul după ce i s-a făcut rău

Alegeri locale parţiale | MAI: Procesul de vot în Deva şi în 16 comune a început la ora 7.00, nu s-au semnalat situaţii grave

UPDATE 14:33

Potrivit reprezentanţilor Circumscripţiei electorale comunale 54 din comuna Pantelimon, reprezentantului PMP din secţia 508 din Pantelimonul de Sus i s-a făcut rău în jurul orei 13.00.

A fost solicitat elicopterul SMURD pentru transportul bărbatului. Bărbatul în vârstă de 42 de ani a suferit o criză de epilepsie, fiind cunoscut ca având această boală de mai multă vreme.

El a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru tratament şi investigaţii medicale de specialitate.

Conform surselor citate, procesul electoral nu a fost întrerupt din cauza incidentului.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Procesul de votare în localităţile în care au loc alegeri parţiale a început duminică, la ora 7.00, nefiind semnalate situaţii grave sau incidente de ordine publică, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

Duminică dimieaţă, la ora 7.00, a început procesul de votare în localităţile în care au loc alegeri locale parţiale.

"Până la această oră nu au fost semnalate situaţii grave sau incidente de ordine publică în legătură cu deschiderea secţiilor şi începerea votării. Toate sesizările privind săvârşirea unor infracţiuni sau contravenţii electorale vor fi cercetate cu celeritate", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Duminică au loc alegeri pentru primar în municipiul Deva, precum şi în 15 comune, respectiv Bocsig - judeţul Arad, Nicşeni - judeţul Botoşani, Călăraşi - judeţul Cluj, Pantelimon şi Bărăganu - judeţul Constanţa, Teleşti - judeţul Gorj, Balş - judeţul Iaşi, Bîrghiş - judeţul Sibiu, Drăgoieşti - judeţul Suceava, Cervenia, Poieni şi Salcia – judeţul Teleorman, Checea - judeţul Timiş, Oşeşti – judeţul Vaslui şi Vlădeşti - judeţul Vâlcea.

De asemenea, sunt organizate alegeri pentru Consiliul Local din comuna Mereni, judeţul Constanţa.

Peste 700 de poliţişti, jandarmi şi pompieri acţionează pentru asigurarea desfăşurării alegerilor în siguranţă şi legalitate. După încheierea votării, efectivele MAI vor asigura, pe timpul transportului, securitatea dosarelor întocmite de birourile electorale după numărarea voturilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici