Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost eliberat pe cauţiune de magistraţii din Londra - VIDEO

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost eliberat pe cauţiune, miercuri, de magistraţii din Londra, acesta urmând să poarte în permanenţă un dispozitiv de localizare montat pe picior, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

1674 afișări
Imaginea articolului Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost eliberat pe cauţiune de magistraţii din Londra - VIDEO

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost eliberat pe cauţiune de magistraţii din Londra

Potrivit surselor citate, Alexander Adamescu reţinut în baza unui mandat european de arestare, emis de Tribunalul Bucureşti, a fost eliberat pe cauţiune de judecătorul din Westminster Magistrates Court.

"Acesta va trebui să poarte în permanenţă un dispozitiv de localizare montat pe picior şi să plătească o garanţie financiară ce constă într-o sumă considerabilă", au declarat sursele judiciare pentru MEDIAFAX.

De asemenea, anchetatorii au reţinut paşaportul lui Alexander Adamescu dar şi a membrilor săi de familie, iar de trei ori pe săptămână va trebui să se prezinte la o secţie de poliţie din Londra.

Instanţa a stabilit noul termen pentru data de 20 septembrie, ultimul termen având loc cel târziu pe 23 septembrie, potrivit surselor citate.

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost dus marţi în faţa unei instanţe din Londra, pentru confirmarea mandatului european de arestare, emis de Tribunalul Bucureşti, asta după ce fusese reţinut luni seară de poliţişti.

Acesta va fi liber până ce judecătorii vor soluţiona cerere de extrădare în cazul său, asta a decis, marţi, un judecător din Londra, potrivit apărătorului lui Adamescu, avocatul Cătălin Breazu.

Judecătorii au hotărât că nu se impune arestarea lui Alexander Adamescu şi că acesta să fie lăsat în libertate, până la soluţionarea cererii de extrădare în cazul său, a declarat avocatul Cătălin Breazu, apărătorul bărbatului.

Alexander Adamescu, fiului omului de afaceri Dan Adamescu, a fost prins, luni seară, la Londra, acesta fiind ridicat de la o conferinţă unde se discuta despre “abuzurile autorităţilor române pe seama mandatelor de arestare preventivă", au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Bogdan Despescu, inspectorul general al Poliţiei Române a declarat, marţi, că nu crede că procedura de extrădare va fi îngreunată în cazul lui Alexander Adamescu, chiar dacă acesta are cetăţenie germană.

"La acest moment persoana este în custodia poliţiei din Londra, urmează proceura de extrădarea, care e stabilită la nivel internaţional, persoana urmând a fi prezentată instanţei pentru a se confirma mandatul de arestare preventinvă, urmând a se dispune procedurile privind extrădarea", a declarat, marţi dimineaţă, Bogdan Despescu, inspectorul general al Poliţiei Române.

"Nu cred că va fi îngreunată procedura de extrădare, autorităţile din Marea Britanie se vor pronunţa vizavi de cererea noastră de extrădare" a declarat acesta cu privire la faptul că Alexander Adamescu are cetăţenie germană.

La solicitarea DNA, Tribunalul Bucureşti a emis în luna mai un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, fiind acuzat de dare de mită.

În ordonanţa procurorilor DNA se arată că "în cursul lunilor iunie şi decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander împreună cu tatăl său a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraţilor Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă pentru ca în schimb, aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Adamescu Grigore Dan".

Procurorii au anunţat că au fost făcute numeroase demersuri pentru a asigura prezenţa acestuia în faţa organelor judiciare, "însă a urmărit tergiversarea cercetărilor faţă de el şi în final sustragerea de la urmărirea penală".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici