Video Ameninţare cu bombă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi la un magazin. Sute de persoane au fost evacuate

Peste 150 de persoane au fost evacuate, marţi seara, dintr-un supermarket din Ploieşti, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că în magazin a fost amplasată o bombă. De asemenea, individul a mai spus că o altă bombă a fost pusă la Spitalul de Urgenţă.

2284 afișări

Potrivit ISU Prahova, un bărbat a sunat la 112 şi a spus că au fost amplasate bombe la un supermarket din zona de nord a Ploieştiului şi la Spitalul de Urgenţă.

Peste 150 de oameni au fost evacuaţi din magazin, iar la Spitalul de Urgenţă se fac verificări, fără să fie alertaţi pacienţii, deoarece, între timp, cel care a dat alarma nu a mai răspuns la telefon.

La faţa locului sunt echipaje de la pompieri, SRI, Ambulanţă şi Poliţia Prahova.

Autorităţile nu exclud ca ameninţarea să fie una falsă, dar cu toate acestea, fac verificări.

Un număr de 30 de persoane au fost evacuate marţi seara din Spitalul de Urgenţă din Ploieşti, din cauza ameninţării cu bomba de la unitatea spitalicească şi de la un magazin. Autorităţile fac verificări pentru a stabili dacă ameninţarea este reală sau falsă.

Potrivit reprezentanţilor ISU Prahova, un număr de 30 de persoane au fost evacuate din spital.

„La ora 21.30 au fost evacuate 30 de persoane, aparţinătorii persoanelor internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă”, a transmis ISU Prahova.

Pompierii militari au început montarea a două corturi în parcarea Spitalului, în eventualitatea în care se impune evacuarea pacienţilor.

La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Prahova au spus că procedura de intervenţie în astfel de situaţii arată că la spital verificarea se efectuează în etape, în funcţie de amplasament şi sectoarele medicale existente.

„Se efectuează verificări în paralel la ambele locaţii, spital şi supermarket, pentru a stabili dacă există sau nu vreun dispozitiv explozibil sau nu. În acelaşi timp se efectuează cercetări pentru depistarea apelantului”, potrivit Poliţiei Prahova.

La Spitalul din Prahova au ajuns, marţi seara, prefectul judeţului, şefii ISU, DSP, SRI, IPJ, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă şi preşedintele Consiliului Judeţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici