Ministerul Sănătăţii va face un control la Spitalul Colţea după ce doi medici şi un pacient au fost electrocutaţi în sala de operaţii - VIDEO

Ministerul Sănătăţii anunţă ca se va face un control la Spitalul Colţea după ce doi medici şi un pacient au fost electrocutaţi în sala de operaţii, instituţia explicând că nu s-au făcut verificări până în prezent pentru că unitatea medicală este în subordinea autorităţilor locale.

4982 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii va face un control la Spitalul Colţea după ce doi medici şi un pacient au fost electrocutaţi în sala de operaţii - VIDEO

Ministerul Sănătăţii va face un control la Spitalul Colţea după ce doi medici şi un pacient au fost electrocutaţi în sala de operaţii (Imagine Elvira Gheorghita / Mediafax Foto)

,,Este o situaţie anormală şi managementul eficient al unei unităţi sanitare nu ar trebui să permită să se întâmple aşa ceva. Sunt câteva fapte care trebuie explicate: achiziţia, mentenanţa şi orice ţine de aparatură este în sarcina unităţii spitaliceşti şi aceste lucruri trebuie să se desfăşoare fără probleme pentru a nu se ajunge la o asemenea situaţie tragică pentru medic şi pacient. Toţi au nevoie de condiţii de siguranţă, iar acestea trebuie asigurate în primul rând de managementul spitalului. Acesta (n.r. controlul) a întârziat pentru că procedurile legale în vigoare ne spun că membrii corpului de control ai Ministerului Sănătăţii nu pot intra într-un spital care nu este în subordinea directă a ministerului fără un reprezentant al autorităţilor locale în echipa de control. Controlul urmează să fie realizat în cel mai scurt timp ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu.

Managerul Spitalului Colţea a precizat pentru MEDIAFAX că incidentul a avut loc joi, în jurul orei 10 dimineaţa.

"Noi avem o anchetă internă pentru a vedea motivul, care sunt măsurile care trebuie luate. În mijlocul unei operaţii, un electrocauter din sala de operaţii ORL a făcut un scurtcircuit care a electrocutat doctorul, rezidentul şi pacientul. Pacientul e bine, a ieşit din operaţie, rezidentul şi doctorul sunt bine", a spus managerul unităţii medicale, Anca Lupu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici