Video Anchetă la Vaslui, după ce un bărbat care s-a opus reţinerii acuză că a fost BĂTUT de poliţişti | VIDEO

Un bărbat din comuna Pochidia, judeţul Vaslui, a ajuns la spital şi apoi în arest, după ce s-a luptat cu poliţiştii care încercau să-l reţină. Bărbatul reclamă că a fost lovit de poliţişti, dar aceştia spun că el s-a manifestat violent în momentul reţinerii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

755 afișări

Conflictul a avut loc la începutul lunii mai, în comuna Pochidia, judeţul Vaslui, unde un bărbat în vârstă de 42 de ani, reclamat de o vecină pentru agresiune, s-a luptat cu poliţiştii veniţi să aplaneze conflictul. Potrivit poliţiştilor, bărbatul s-a manifestat violent şi a vrut s-o lovească pe femeie de faţă cu ei, astfel că au decis să-l reţină, însă aceasta s-a opus. De cealaltă parte, bărbatul, care este acum în arest pentru 30 de zile şi cercetat pentru ultraj, spune că a fost bătut de poliţişti.

„La data de 2.05.2019, în jurul orei 16.50, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Bârlad au fost sesizaţi de către o femeie, de 36 de ani, din localitatea Pochidia, judeţul Vaslui, cu privire la faptul că a fost implicată într-un conflict cu un bărbat, de 42 de ani, din aceeaşi localitate. La faţa locului s-a deplasat, de îndată, o patrulă din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Bârlad, formată din doi poliţişti. Unul dintre agenţii de poliţie a procedat la legitimarea apelantei, moment în care, pe drumul public, bărbatul de 42 de ani a venit în fugă către organele de poliţie, manifestând un comportament violent şi intenţionând să lovească reclamanta. În acel moment, colegul de patrulă s-a interpus între cei doi, pentru ca apelanta să nu fie lovită, după care i-a solicitat bărbatului să se liniştească şi să înmâneze un act de identitate. Acesta a refuzat să se legitimeze, a bruscat şi împins unul dintre poliţişti, după care a fugit către locuinţa sa. În încercarea de a-l imobiliza, poliţistul a fost împins cu violenţă în gardul locuinţei persoanei agresive, căzând la sol”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Vaslui.

În cele din urmă, poliţiştii l-au dus pe bărbat la sediul Postului de Poliţie Pochidia, însă aici ar fi devenit agresiv cu oamenii legii.

„Odată ajunşi în faţa postului de poliţie, bărbatul nu a urmat dispoziţiile poliţiştilor, a coborât din autospeciala de poliţie, devenind agresiv atât verbal, cât şi fizic. Totodată, acesta a adresat injurii la adresa celor doi poliţişti, încercând să-l lovească pe unul dintre agenţii de poliţie. Imediat, poliţiştii au procedat la imobilizarea bărbatului, care a opus rezistenţă procedurii de încătuşare. Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Bârlad, în vederea luării măsurilor legale faţă de acesta.

Procurorul de serviciu a fost informat cu privire la plângerile celor doi agenţi de poliţie, fiind întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad”, a precizat Bogdan Gheorghiţă, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Referitor la faptul că bărbatul a ajuns în aceeaşi zi la spital, unde a declarat că a fost lovit de poliţişti, reprezentantul IPJ Vaslui a explicat că s-a solicitat o ambulanţă la sediul Poliţiei Bârlad deoarece acesta a acuzat dureri.

„Întrucât bărbatul a acuzat dureri, a fost solicitată o ambulanţă prin serviciul SNUAU 112, la faţa locului deplasându-se un echipaj din cadrul SAJ Vaslui, care l-a transportat la Spitalul Municipal de Urgenţă Elena Beldiman Bârlad pentru investigaţii medicale de specialitate”, a spus subinspectorul de poliţie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Bârlad, bărbatul a fost adus cu ambulanţa şi i s-au făcut toate investigaţiile medicale obişnuite în cazul în care un pacient reclamă că a fost agresat.

„Este vorba de un pacient de 42 de ani care a fost adus de Serviciul de Ambulanţă cu dureri abdominale şi cu cefalee, aparent în urma unei agresiuni. A fost investigat clinic, paraclinic, inclusiv CT cranian, fără să se pună în evidenţă vreo traumă majoră şi s-a direcţionat ulterior către domiciliu, cu tratament antalgic”, a declarat, pentru Mediafax, Angelica Gramaticu, purtător de cuvânt al spitalului din Bârlad.

Ulterior, în data de 5 mai, bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile, potrivit deciziei pronunţate de Judecătoria Bârlad: ”(...) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. (...) dispune arestarea preventivă a inculpatului Nechifor Iulian, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 05.05.2019 şi până la data de 03.06.2019 inclusiv”, se arată în soluţia pe scurt publicată pe portalul instanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici