Cod galben în vigoare în toată ţara până joi dimineaţă/ ANM a emis un nou cod portocaliu de viscol şi unul galben de ninsori, valabil de marţi seară până pe 12 ianuarie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenţionare cod portocaliu de viscol şi polei, care va intra în vigoare marţi la ora 23.00, fiind valabil până miercuri la ora 15.00. Este în vigoare şi un cod galben de ninsori.

28595 afișări
Imaginea articolului Cod galben în vigoare în toată ţara până joi dimineaţă/ ANM a emis un nou cod portocaliu de viscol şi unul galben de ninsori, valabil de marţi seară până pe 12 ianuarie

ANM a emis un nou cod portocaliu de viscol şi unul galben de ninsori (Imagine: Octav Ganea/ Foto Mediafax)

Update 21:00 Cod galben de ger în toată ţara până joi dimineaţă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi seară, o nouă atenţionare cod galben de ger, valabilă pentru toate judeţele ţării, începând de marţi seară până joi dimneaţă.

Avertizarea este valabilă până joi, 12 ianuarie, la ora 10.00.

Meteorologii avertizează că vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Astfel, minimele nocturne se vor situa în general între -17 şi -10 grade, iar maximele diurne vor fi negative.

În paralel, este valabil până miercuri la ora 15.00 şi codul portocaliu de viscol, vizate fiind judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea. Totodată, şi judeţele Constanţa şi Tulcea se află sub cod portocaliu de viscol până miercuri la ora 08.00.

Update 18:37 Avertizarea cod portocaliu de viscol va fi actualizată, urmând să fie transformată în cod galben pentru toată ţara, valabilă de marţi seară până pe 12 ianuarie, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la comandamentul de iarnă de la Ministerul de Interne.

"În această seară, de la ora 21.00 vom actualiza al doilea mesaj meteorologic pentru că astăzi a mai fost în vigoare mesajul privind gerul persistent, codul portocaliu va deveni în toată ţara cod galben începând din această seară şi până în 12 ianuarie ora 10.00, pentru că vom mai avea vreme rece noaptea, temperaturile între - 17, - 19. Până pe 12 ianuarie, nopţile vor fi deosebit de geroase. Ce ar fi semnificativ, pentru judeţele Tulcea şi Constanţa, favorizarea depunerii de polei asociată cu viscol puternic (...) În a doua parte a acestei nopţi, precipitaţiile vor determina depunerea de polei şi există posibilitate ca şi judeţele din vecinătatea zonelor din Dobrogea, cum ar fi Ialomiţa şi Călăraşi, să avem intervale în care precipitaţiile mixte să favorizeze depunerea de polei. Pentru sfârşitul de săptămână, veştile sunt bune pentru că vremea va intra într-un proces de ameliorare din perspectiva regimului de temperaturi", a declarat Elena Mateescu, director ANM, la comandamentul de iarnă de la Ministerul de Interne.

"Formaţiunile de gheaţă sunt în extindere şi intensificare. În acest moment, sunt prezente cu precădere pe sectoarele Gruia-Călăraşi, Brăila-Galaţi, la Cernavodă unde avem pod de gheaţă, la Hârşova unde avem curgeri de sloiuri, la Tulcea şi în Delta Dunării, avem peste 60-80% din suprafaţa apei acoperită de sloiuri şi blocaje de gheţuri pe braţul Sfântul Gheorghe. Ca şi prognoză, debitul la intrarea în ţară va continuă să scadă, atingând o valoare de minimă de 2.150 metri cubi pe secundă, faţă de o normală a acestei luni de 4.950. Începând de mâine, 11 ianuarie, este posibilă apariţia podului de gheaţă pe anumite sectoare în aval pe Calafat, cu probabilitate mai mare în aval de Călăraşi şi în Delta Dunării", a declarat şi reprezentantul Institutul Naţional de Hidrologie.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare cod portocaliu de viscol şi polei, care va intra în vigoare marţi la ora 23.00, fiind valabil până miercuri la ora 15.00. Este în vigoare şi un cod galben de ninsori.

ANM a emis un nou cod portocaliu de viscol şi unul galben de ninsori

"În noaptea de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) şi în prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70...80 km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m. Pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) în judeţele Constanţa şi Tulcea vor fi intervale cu rafale de 70...80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar şi precipitaţii mixte ce vor depune polei", transmite ANM.

Meteorologii au emis şi un cod galben de ninsori, care intră în vigoare marţi, la ora 21.00, fiind valabil până miercuri la ora 21.00

"În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică şi va cuprinde treptat jumătatea de est a ţării. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada", se arată în informarea ANM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici