Antonie Solomon îşi va putea relua funcţia de primar

Antonie Solomon, suspendat din funcţia de primar în martie 2010, după ce a fost arestat pentru fapte de corupţie, îşi va putea relua atribuţiile de primar, a decis, joi, Curtea de Apel Galaţi, care a menţinut astfel o decizie a Tribunalului, sentinţa fiind definitivă.

883 afișări
Imaginea articolului Antonie Solomon îşi va putea relua funcţia de primar

Antonie Solomon (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

În 8 iulie, Tribunalul Galaţi a judecat o cerere a avocaţilor lui Solomon de înlocuire a interdicţiei de a părăsi localitatea cu cea de a părăsi ţara.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis cererea avocaţilor.

În noua decizie a Tribunalului Galaţi, care a acceptat înlocuirea interdicţiei, nu mai este cuprinsă însă şi interdicţia ca Solomon să îşi exercite funcţia de primar.

Procurorii DNA au atacat cu recurs decizia, recursul fiind judecat joi la Curtea de Apel Galaţi.

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au respins recursul procurorilor, astfel că Solomon îşi va putea exercita funcţia de primar, a declarat Irina Boldea, reprezentanul Departamentului de comunicare al Curţii de Apel Galaţi.

Decizia Curţii de Apel Galaţi este definitivă, a mai spus sursa citată.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv în 3 martie 2010, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. El a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, iar în 7 iulie 2010 a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

În 10 martie 2010, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar, prin ordin al prefectului de Dolj.

Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon a fost eliberat din arest în 8 septembrie 2010, prin decizia Curţii de Apel Galaţi.

Judecătorii au decis ca Solomon să fie pus în libertate, dar au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi municipiul Craiova decât cu acordul organului judiciar, au impus inculpatului să nu ia legătura cu ceilalţi inculpaţi şi i-au interzis acestuia să îşi îndeplinească funcţia în exercitarea căreia se presupune că au fost săvârşite infracţiunile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici