Arădeanul acuzat de uciderea soţului unei prezentatoare tv, condamnat la peste 13 ani de închisoare

Arădeanul arestat în luna martie după ce şi-a bătut crunt patronul, Valentin Costea, soţul unei cunoscute prezentatoare tv din oraş, care ulterior a murit în spital, a fost condamnat la 13 ani şi opt luni de închisoare, încă de la prima înfăţişare în proces el recunoscându-şi fapta.

150 afișări
Imaginea articolului Arădeanul acuzat de uciderea soţului unei prezentatoare tv, condamnat la peste 13 ani de închisoare

Arădeanul acuzat de uciderea soţului unei prezentatoare tv, condamnat la peste 13 ani de închisoare (Imagine: Shutterstock)

Daniel Dorel Hodiş, de 24 de ani, s-a aflat la prima înfăţişare în procesul în care era acuzat de omor, iar judecătorii au dat sentinţa la finalul şedinţei, pentru că tânărul şi-a recunoscut fapta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad, Diana Dărăban, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Hodiş a primit o pedeapsă de 13 ani de închisoare pentru omor şi doi ani de închisoare pentru furt.

Cele două pedepse au fost contopite, iar la pedeapsa de 13 ani de închisoare pentru omor a fost adăugat un sport de opt luni pentru gravitatea faptei.

"Inculpatul şi-a recunoscut învinuirile aduse, iar judecata a avut loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale. Astfel, instanţa s-a pronunţat încă de la primul termen de judecată. Conform art. 396, alin. 10 din Codul Penal, pedeapsa inculpatului a fost redusă cu o treime pentru că a recunoscut faptele şi nu are antecedente penale”, a declarat Diana Dărăban.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Timişoara în termen de zece zile de la comunicare.

Valentin Costea, soţul prezentatoarei tv Diana Costea (Mariş), a fost găsit bătut la serviciu în seara de 5 martie. Un bărbat a solicitat ajutor la 112 după ce l-a găsit pe Costea inconştient, căzut pe podeaua atelierului de tuning auto pe care-l deţine, având leziuni grave la cap. Cel care l-a găsit este un prieten care l-a vizitat la atelier. Constatând că uşa era încuiată, el s-a uitat pe fereastră, pentru că în interior becul era aprins, astfel că a văzut victima căzută pe podea.

Poliţiştii şi procurorii sosiţi la faţa locului au stabilit că victima fusese lovită în cap un un corp dur, probabil o bâtă de baseball.

În 6 martie, un angajat la atelierul de tuning auto al victimei, Daniel Dorel Hodiş, a fost reţinut şi şi-a recunoscut vina în timpul audierilor, declarând ulterior presei că a recurs la faptă ”din sărăcie”. Hodiş a spus că patronul său i-a dat bani împrumut, pe lângă salariu, cu mai multe ocazii, şi că avea nevoie din nou de bani din cauza unor datorii, dar că i-a fost ruşine să-i mai ceară, motiv pentru care a încercat să-l tâlhărească. Acesta a recunoscut atunci că a furat telefonul mobil al patronului, însă anchetatorii au constatat şi dispariţia portofelului.

Întrebat de jurnalişti dacă se droghează, Hodiş a răspuns că o face ”ocazional”.

În 18 martie, Valentin Costea a murit la spital, după ce a fost timp de mai multe zile în moarte cerebrală.

Diana Costea (Mariş) este prezentatorul principalului jurnal de ştiri de la Televiziunea Arad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici