ATENŢIONARE METEO: Ploi şi vânt puternic în sudul, estul şi centrul ţării, până sâmbătă dimineaţă

Meteorologii au atenţionat că, de vineri dimineaţă până sâmbătă dimineaţă, va ploua în sudul, centrul şi estul ţării, cantităţile de apă vor fi de 15-20 de litri pe metru pătrat, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor atinge la rafală 55-60 de kilometri pe oră.

1085 afișări
Imaginea articolului ATENŢIONARE METEO: Ploi şi vânt puternic în sudul, estul şi centrul ţării, până sâmbătă dimineaţă

ATENŢIONARE METEO: Ploi şi vânt puternic în sudul, estul şi centrul ţării, până sâmbătă dimineaţă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit informării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de vineri, ora 06.00, până sâmbătă, la ora 09.00, va ploua în sudul, centrul şi estul ţării.

"Cantităţile de apă cumulate vor fi de 15...20 l/mp şi izolat peste 25 l/mp, în cursul zilei în Oltenia, Muntenia şi zona Carpaţilor de Curbură, iar noaptea în Moldova, vestul şi nordul Olteniei", a precizat ANM.

Vântul va avea temporar intensificări cu viteze ce vor atinge la rafală 55-60 de kilometri pe oră, iar în zona Carpaţilor Orientali vor depăşi 70 de kilometri pe oră.

Judeţele Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj, Olt, precum şi jumătatea de nord a judeţului Argeş sunt sub avertizare cod galben de ploi, ninsori şi vânt puternic până joi, la ora 20.00.

Potrivit avertizării cod galben, în Oltenia şi în sudul Banatului, cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 litri pe metru pătrat, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50- 60 kilometri pe oră. În zona de munte va ninge, iar în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali stratul de zăpadă nou depus va fi consistent şi vor fi rafale de vânt de peste 70 kilometri pe oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici