Atleţii craioveni nu se mai antrenează prin parc. Au stadion modern: cât a costat arena

  • Craiova are un stadion de atletism unde se pot desfăşura competiţii internaţionale
  • Arena sportivă a costat apropape 10 milioane de euro
  • Stadionul are peste 5 mii de locuri pentru spectatori, instalaţie nocturnă pe led şi zone speciale pentru încălzire
563 afișări
Imaginea articolului Atleţii craioveni nu se mai antrenează prin parc. Au stadion modern: cât a costat arena

Copilul are condiţii moderne de pregătire, dacă vrea să devină sportiv de performanţă. La Craiova, a fost inaugurat Stadionul de Atletism care este la standard internaţionale.

Sportivii, care până acum alergau pe aleile parcurilor, printre pensionari ieşiţi la plimbare şi cărucioare cu bebeluşi, acum au piste speciale de antrenament, vestiare încălzite şi dotate cu cabine de duş.

În Craiova, sunt aproximativ 250 de sportivi legitimaţi care se pregătesc să facă performanţă în atletism. Unii dintre ei  au testat terenul chiar în ziua inaugurării.

Noul gazon a fost foarte apreciat de bebeluşul de doar un an al alergătoarei  Ancuţa Bobocel,câştigătoarea Campionatului European de Ateltism din 2009.

“ Până acum m-am antrenat într-o grădină botanică. Am probat pista aceasta, dar văd că este destul de frumoasă. Nu mă aşteptam. Chiar nu mă aşteptam să fie aşa.”, spune Rebeca Lătăreţu – sportivă.

  • Maria Lătăreţu - campioană balcanică: Eu fac o probă mai puţin cunoscută de români, proba de <marş> şi era greu fiindcă eram des jignite şi, na, a fost destul de greu să ne antrenăm.
  • Reporter: Pe unde alergaţi?
  • Maria Lătăreţu: În Grădina Botanică şi în parc.
  • Reporter Şi întîmpinaţi oameni care....
  • Maria Lătăreţu: Da, care nu ştiau ce înseamnă proba de marş şi probabil credeau că suntem bolnave sau...pur şi simplu, ne jigneau

“ Atletismul este un sport care fără stadion nu se poate practica. Atletismul înseamnă sărituri, alergări, aruncări..Deci, practic, nu poţi să faci pe alei în parc, atletism.”, spune Cristieana Cojocaru – campioană olimpică şi antrenoare.

“ Facem sport, indiferent ce sport. Să fim sănătoşi, să avem un corp armonios.”, a declarat Ancuţa Bobocel – campioană europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici