Avocatul din Serbia al lui Ghiţă a cerut amânarea audierii. Fostul deputat va da declaraţii pe 6 iunie

Instanţa supremă a programat audierea prin videoconferinţă a lui Sebastian Ghiţă pentru astăzi, însă avocatul din Serbia care îl reprezintă a solicitat amânarea pentru pregătirea apărării. Astfel, chiar dacă a apărut în faţa judecătorilor români, fostul parlamentar nu a dat declaraţii.

1633 afișări
Imaginea articolului Avocatul din Serbia al lui Ghiţă a cerut amânarea audierii. Fostul deputat va da declaraţii pe 6 iunie

Avocatul din Serbia al lui Ghiţă a cerut amânarea audierii. Fostul deputat dă declaraţii pe 6 iunie

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au stabilit ca Sebastian Ghiţă să fie audiat pe 18 mai în dosarul Ponta-Blair, după ce fostul deputat a transmis prin avocaţi că vrea să participe activ la proces. Pe 18 mai, Sebastian Ghiţă a spus că vrea să dea declaraţii în prezenţa unui avocat ales din Serbia, termenul fiind amânat pentru luni, 22 mai.

La termenul de luni, Sebastian Ghiţă a apărut, prin videoconferinţă, în faţa magistraţilor români, însă avocatul său a cerut judecătorilor amânarea pe motiv că are nevoie de timp să studieze dosarul, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Procurorii anticorupţie au cerut arestarea preventivă pentru Sebastian Ghiţă în dosarul „Ponta – Blair”, în care fostul deputat este acuzat de spălare de bani, avocatul acestuia precizând, săptămâna trecută, că Ghiţă vrea să participe activ la proces.

În prezent, Sebastian Ghiţă este în arest, în Serbia, după ce a fost depistat de autorităţi, la Belgrad, pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă, în două dosare ale DNA.

Fostul parlamentar a fost audiat, vineri, de o instanţă din Belgrad, în vederea extrădării, acesta spunându-le magistraţilor din Serbia că se opune extrădării în România, argumentând că este persecutat politic, avocatul românului cerând blocarea procedurii de extrădare şi transferul în arest la domiciliu, potrivit Tanjug.

La finalul lunii aprilie, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat că autorităţile române au transmis la Belgrad toate documentele pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă.

Totodată, Ion Cazacu, avocatul lui Sorin Alexandrescu, a cerut instanţei supreme, la termenul de vineri al procesului "Antena Group-RCS & RDS", audierea lui Sebastian Ghiţă, motivând printr-o declaraţie în care acesta ar fi zis că are dovezi că dosarul a fost construit de Ioan Bendei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici