BACALAUREAT 2013: Jumătate dintre liceenii care au dat bacalaureatul în sesiunea specială au picat examenul

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, profesorul Horia Toma, un număr de 104 dintre cei 209 candidaţi care au susţinut bacalaureatul în sesiunea specială organizată anul acesta la Ploieşti au reuşit să promoveze acest examen.

2120 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2013: Jumătate dintre liceenii care au dat bacalaureatul în sesiunea specială au picat examenul

BACALAUREAT 2013: Jumătate dintre liceenii care au dat bacalaureatul în sesiunea specială au picat examenul (Imagine: Lazslo Mihaly/Mediafax Foto)

Horia Toma a mai spus că trei dintre candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, examenul desfăşurându-se în săli dotate cu camere de supraveghere.

Rezultatele afişate, joi, la sediul Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" din Ploieşti, unde s-a organizat sesiunea specială de bacalaureat, arată că patru dintre candidaţi au obţinut note de 10 la examenul de matematică-informatică, în timp la aceeaşi probă alţi candidaţi au primit note precum 1,20 sau 1,45.

Cea mai mare medie obţinută la acest examen a fost de 9,83, candidatul cu această medie obţinând 9,50 la examenul de limba română şi 10 la examenele de matematică şi anatomie.

Jumătate dintre absolvenţii de liceu care au susţinut examene în sesiunea specială de bacalaureat 2013, care s-a desfăşurat la Ploieşti, au picat bacalaureatul, unii reuşind să obţină, la matematică, note de 1,20 sau 1,45, trei candidaţi fiind eliminaţi pentru fraudarea examenului.

Cea mai mic notă cu care un candidat a promovat acest examen a fost 6,00, medie obţinută din notele 5,75 la limba română, 5,25 la limba engleză şi 7,00 la geografie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, procentul de promovabilitate la sesiunea specială a bacalaureatului 2013, pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale, este de 49,76 la sută.

Cele mai multe medii obţinute, respectiv 35, au fost între 6 şi 6.99, iar alte 28 de medii au fost între 7 şi 7.99. Medii între 9 şi 9.99 au luat 24 de candidaţi, iar între 8 şi 8.99, 17 dintre absolvenţii de liceu prezenţi. La această sesiune, niciun candidat nu a promovat cu media 10.

Trei dintre absolvenţii prezenţi la examene au fost eliminaţi pentru tentative de fraudă.

La sesiunea similară din 2012, doar 34,21% dintre participanţi au reuşit să treacă examenul de bacalaureat.

Un număr de 209 elevi din toată ţara care în perioada când se va organiza bacalaureatul vor participa la olimpiade sau concursuri sportive internaţionale şi nu vor fi în ţară au susţinut, la Ploieşti, sesiunea specială de bacalaureat, printre candidaţi numărându-se un etnic german şi patru maghiari.

Joi seară, cei nemulţumiţi de notele obţinute au putut depune contestaţii, rezultatele în urma recorectării lucrărilor urmând a fi afişate vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici