Bacău: Un tren cu 600 de călători a lovit un tractor la o trecere la nivel cu calea ferată - VIDEO

Un tren rapid în care se aflau aproximativ 600 de persoane şi care se deplasa de la Suceava spre Bucureşti a lovit în plin, duminică, un tractor cu remorcă la o trecere la nivel cu calea ferată, în dreptul localităţii Răcăciuni, judeţul Bacău, în urma accidentului nefiind rănită nicio persoană.

153 afișări
Imaginea articolului Bacău: Un tren cu 600 de călători a lovit un tractor la o trecere la nivel cu calea ferată - VIDEO

Bacău: Un tren cu 600 de călători a lovit un tractor la o trecere la nivel cu calea ferată (Imagine:Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, accidentul s-a produs la un kilometru distanţă de Halta localităţii Răcăciuni, la ora 10.21, la o trecere de nivel cu calea ferată fără bariere, dar care era semnalizată acustic şi luminos.

"În trenul rapid Suceava Nord - Bucureşti, care are în compunere zece vagoane, se aflau 588 de persoane, în urma accidentului nefiind înregistrată nicio victimă", a declarat Andrei Grecu, de la ISU Bacău.

Potrivit sursei citate, din primele date se pare că şoferul unui tractor cu remorcă, încărcată cu furaj, nu a respectat semnalele acustice şi a trecut calea ferată fără să se asigure. În urma impactului, locomotiva trenului a fost avariată, la fel şi motorul şi partea din faţă a tractorului.

Sursa citată a mai spus că şoferul tractorului, Ion Pană, în vârstă de 29 de ani, este în stare de şoc.

"Şoferul tractorului cu remorcă, în vârstă de 29 de ani, nu a respectat semnalele acustice şi luminoase la traversarea căii ferate, iar în momentul în care traversa calea ferată partea din faţă a tractorului a fost acroşată de locomotiva trenului rapid", a mai spus Andrei Grecu.

Potrivit reprezentantului ISU Bacău, circulaţia pe linia ferată a fost întreruptă aproximativ 40 de minute, garnitura de tren a plecat cu viteză redusă spre prima gară, Sascut, urmând ca reprezentanţii CFR să decidă dacă locomotiva trenului va fi schimbată sau nu.

Video Stirileprotv.ro

Mihai Bălăiţă, un martor care locuieşte în apropierea zonei unde s-a produs accidentul, a declarat, duminică pentru corespondentul MEDIAFAX, că în momentul producerii incidentului s-a auzit o bubuitură, acesta precizând că după bubuitură, uitându-se pe geam, a văzut trenul mergând cu o viteză redusă, iar în momentul în care a ajuns la locul accidentului a văzut că motorul şi puntea din faţă a tractorului, precum şi bara erau aruncate la aproximativ o sută de metri în lanul de porumb.

"Eram în casă. Am auzit o bubuitură şi am văzut trenul deplasându-se încet. M-am dus să văd despre ce e vorba şi am vorbit cu şoferul tractorului, care mi-a povestit că din cauza remorcii încărcate cu furaj tractorul a început să patineze pe calea ferată atunci când a încercat să traverseze, remorca trăgându-l practic înapoi. Când am ajuns la calea ferată, am văzut că motorul şi puntea din faţă ale tractorului erau aruncate la peste o sută de metri de locul accidentului, în lanul de porumb", a declarat Mihai Bălăiţă.

Reprezentanţii Poliţiei Transporturi din Bacău au precizat că şoferul tractorului implicat în accident era angajat de numai trei zile la o firmă din localitatea Sascut. Bărbatul în vârstă de 29 de ani, avea permis de conducere pentru tractor, însă numai pentru "brazdă", fără a putea conduce pe căi rutiere, drumul care intersecta calea ferată fiind un drum judeţean.

Şoferul tractorului, aflat în stare de şoc, a refuzat să facă declaraţii, el nefiind rănit, în condiţiile în care locomotiva trenului a lovit doar partea din faţă a tractorului, mecanicul de tren reuşind să-l frâneze pentru a diminua forţa impactului.

Circulaţia feroviară în zonă a fost reluată după aproximativ o jumătate de oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici