Bănicioiu: Pacienţii vor completa la externare un chestionar. Problemele semnalate, rezolvate

Mecanismul de feedback al pacienţilor, o chestiune care se discută în România de ani de zile, devine operaţional din aprilie, astfel că tot ceea ce va fi semnalat de pacienţi, la externare, într-un formular s-ar putea rezolva pe loc, spune ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

1262 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Pacienţii vor completa la externare un chestionar. Problemele semnalate, rezolvate

Bănicioiu: Pacienţii vor completa la externare un chestionar. Problemele semnalate, rezolvate (Imagine: Shutterstock)

"Mecanismul de feedback al pacienţilor este o chestiune pe care noi o discutăm în România de când eu eram în anul doi de studenţie. În acest an îl implementăm. Intenţia noastră este aceea de a deveni operaţional din luna aprilie. Asta înseamnă că tot ceea ce va fi semnalat de pacienţi, care vor primi un formular la externarea dintr-un spital sau la finalul serviciului medical pe care îl primesc, va fi analizat de consiliile etică care se vor constitui în spitale; unele dintre ele (consilii - n.r.) le-au şi constituit, sunt deja operaţionale", a declarat Bănicioiu, la evenimentul de lansare a Raportului pentru Sănătate, organizat de Alianţa Pentru Sănătate din România.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că problemele, odată semnalate, vor putea fi rezolvate pe loc.

"Lucrurile semnalate se pot rezolva acolo. Sunt convins că acest mecanism va duce la îmbunătăţirea calităţii actului medical", a mai spus Bănicioiu.

Cu acelaşi prilej, preşedintele Alianţei pentru Sănătate din România, Cristian Hotoboc, a propus semnarea unui pact pentru sănătate pe 10 ani.

"Este nevoie de o strategie pe 10 ani, făcută de societatea civilă, autorităţi şi partide politice. Să nu mai existe abateri atunci când se schimbă un ministru, pentru că până acum au fost 30 de miniştri (ai Sănătăţii - n.r.)", a mai spus Hotoboc.

La rândul său, europarlamentarul Cristian Buşoi a spus că sistemul sanitar autohton este, " în mod clar, subfinananţat în mod cronic". "Sistemul de sănătate din România este pe ultimele locuri din UE. Şi puţinii bani pe care îi avem de multe ori se cheltuiesc ineficient sau chiar fraudulos", a adăugat Buşoi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici