Bărbatul care a protestat cu doi copii pe un bloc din Capitală, reţinut pentru lipsire de libertate

Bărbatul care s-a urcat, miercuri seară, pe un bloc din centrul Capitalei, cu doi dintre copiii săi şi a ameninţat cu sinuciderea a fost reţinut pentru lipsire de libertate şi rele tratamente, iar copiii au fost duşi într-un centru al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

449 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a protestat cu doi copii pe un bloc din Capitală, reţinut pentru lipsire de libertate

Bărbatul care a protestat cu doi copii pe un bloc din Capitală, reţinut pentru lipsire de libertate (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Capitalei, bărbatul, împreună cu cei doi copii, în vârstă de trei şi, respectiv, zece ani, s-a urcat, miercuri, pe terasa unui bloc de pe Calea Victoriei şi a ameninţat cu sinuciderea, pe fondul unui conflict intrafamilial, incidentul fiind sesizat prin numărul 112 în jurul orei 19.00.

Anchetatorii au găsit-o în zonă şi pe concubina bărbatului, precum şi alţi trei copii.

"Din primele investigaţii a rezultat că bărbatul de 41 de ani a pătruns în imobil prin forţarea şi spargerea uşilor de acces de la intrare şi ulterior a celei de acces pe terasa blocului", a precizat joi Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Poliţiei Capitalei au izolat zona şi au deviat traficul rutier, iar negociatorii au discutat cu bărbatul, reuşind mai întâi să îl convingă să îi elibereze pe cei doi copii. Ulterior, în jurul orei 23.00, bărbatul a fost convins de negociatori să renunţe la protest şi să coboare de pe terasa blocului.

Bărbatul a fost audiat de poliţiştii Secţiei 1, iar în final a fost reţinut pentru lipsire de libertate în mod ilegal, rele tratamente aplicate minorului, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere.

Copiii au fost preluaţi de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi internaţi într-un centru de primire a minorilor.

Bărbatul se numeşte Cornel Dumitru şi este la al doilea gest de acest fel, el încercând să o convingă astfel pe concubina sa să se împace cu el, potrivit unor surse din Poliţie.

La sfârşitul lunii mai, o femeie s-a urcat pe acelaşi bloc şi a stat acolo timp de peste 30 de ore, după care a sărit şi a decedat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici