Bercea Mondial este cercetat şi într-un dosar economic cu prejudicii importante la buget

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, arestat preventiv pentru tentativă la omor calificat, este cercetat de procurorii Parchetului Tribunalului Olt şi într-un dosar privind infracţiuni economice, "cu prejudicii importante pentru bugetul public", a anunţat, luni, Parchetul Tribunalului Olt.

53 afișări
Imaginea articolului Bercea Mondial este cercetat şi într-un dosar economic cu prejudicii importante la buget

Parchet: Bercea Mondial este cercetat şi într-un dosar economic cu prejudicii importante la buget (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Referitor la afirmaţiile făcute în presă de procurorul Iacobescu Eugen, în perioada 19-20 februarie, facem precizarea că pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt se află în instrumentare şi o cauză penală având ca obiect cercetarea lui Anghel Sandu, zis Bercea Mondial, pentru infracţiuni economice cu prejudicii importante pentru bugetul public", se arată într-un comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Eugen Iacobescu, procurorul care instrumentează dosarul în care Sandu Anghel este cercetat pentru tentativă la omor calificat, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că Bercea Mondial este cercetat în mai multe dosare de şantaj şi cămătărie, el fiind "cel mai bogat om" din judeţul Olt.

"Parchetul nu a aşteptat ca Bercea Mondial să comită o tentativă la omor calificat pentru a începe urmărirea penală împotriva lui. Avem dosare la Parchet pe care le instrumentăm. Are de răspuns la foarte multe întrebări. De exemplu, cum şi-a construit imperiul financiar şi imperiul imobiliar. Bercea Mondial este cel mai bogat om din judeţul Olt (…) Trebuie să răspundă pentru şantaj, pentru că a dat bani cu camătă. Trebuie să răspundă pentru foarte multe fapte penale. Sunt instrumentate cauze foarte importante cu infracţiuni foarte grave şi pentru care vom lua măsurile care se impun (…) Putem vorbi de o caracatiţă Bercea", afirma procurorul Eugen Iacobescu.

Întrebat dacă s-a încercat influenţarea sau mituirea sa în vreun fel, procurorul de caz a afirmat: "O aşa-zisă tentativă. A dirijat oameni în aşa fel încât să vină pe lângă mine, dar nu s-au putut apropia de mine. Inculpatul nu m-a ameninţat, dar a trimis solii multe".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici