Bilete de intrare de 20 de lei pentru cazinouri şi de 5 lei în localurile cu jocuri tip slot-machine

Jucătorii şi vizitatorii cazinourilor vor plăti bilet de intrare de 20 de lei, cu o perioadă de valabilitate de 24 ore, în timp ce localurile cu jocuri tip slot-machine vor avea bilete de 5 lei pentru jucători, conform unui proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal.

141 afișări
Imaginea articolului Bilete de intrare de 20 de lei pentru cazinouri şi de 5 lei în localurile cu jocuri tip slot-machine

Bilete de intrare de 20 de lei pentru cazinouri şi de 5 lei în localurile cu jocuri tip slot-machine (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cazinourile vor fi obligate să emită bilete de intrare tuturor persoanelor, indiferent dacă sunt sau nu jucători, dar localurile cu jocuri tip slot-machine va trebui să emite bilete numai pentru jucători.

"Organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activităţii cazinourilor şi de jocuri tip slot-machine permit accesul în locaţiile autorizate numai pe baza unui bilet de intrare, valabil pentru 24 ore în intervalul 08.00-08.00, pentru fiecare persoană. Persoanelor cărora li s-a eliberat bilet de intrare au obligaţia să-l păstreze, pe toată perioada cât se află în incinta locaţiei în care se eliberează astfel de bilete", se arată în document.

Biletele de intrare vor fi emise în condiţii stabilite prin ordin al ministrului Finanţelor.

Concomitent cu introducerea taxei de acces, câştigurile realizate ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice activităţii cazinourilor şi pentru jocurile de noroc de tip slot machine vor fi eliminate din sfera impozabilă.

În prezent, câştigurile obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc, inclusiv la cele de tip cazinou şi slot-machine, sunt supuse impunerii prin reţinere la sursă cu o cota de 25% aplicată asupra venitului net realizat într-o zi de la acelaşi organizator sau plătitor într-o zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici