Blaga: Vom propune, la buget, suplimentarea cu 4,4 milioane de lei a alocărilor pentru învăţământ

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că democrat liberalii vor propune, în bugetul de stat pe 2013, suplimentarea cu 4,4 milioane de lei a alocărilor pentru învăţământ pentru a "corecta" problemele legate de salarizarea învăţătorilor şi educatorilor care nu au studii superioare.

258 afișări
Imaginea articolului Blaga: Vom propune, la buget, suplimentarea cu 4,4 milioane de lei a alocărilor pentru învăţământ

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Blaga a făcut aceste precizări după şedinţa grupurilor parlamentare ale PDL.

El a reafirmat că PDL va depune la dezbaterea bugetului de stat pe 2013 amendamentele pe care reprezentanţii USL le-au avut atunci când se aflau în opoziţie la bugetul pe 2012.

"În ceea ce priveşte bugetul, rămânem pe poziţia pe care am avut-o. Vom depune amendamentele pe care ei le-au depus la bugetul pe 2012, dar vom avea două tipuri de amendamente: unele care să corecteze actualele lucruri din legi, dacă suntem în cazul legii învăţământului propunem să se suplimenteze bugetul cu 4,4 milioane de lei, că despre asta este vorba, pentru a corecta problemele legate de salarizarea educatorilor şi învăţătorilor care nu au studii superioare.

Este vorba de 22 de mii de oameni cărora, prin echivalarea vechimii cu studiile, le-ar creşte salariile de la 17-24%, sau este vorba despre respectarea legii în cazul Legii pensiilor. Spunem în continuare că legea actuală prevede indexarea cu inflaţia cumulată pe anul trecut care este de peste 4% şi cu jumătate din creşterea salariului mediu brut pe economie, deci undeva peste 6% şi nu cu 4%", a mai spus Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici