Bogdan Hossu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a anunţat, miercuri, că este cercetat de procurorii DNA, pentru fapte de corupţie în legătură cu atribuirea unor lucrări de reparaţii la două hoteluri aparţinând societăţii Alfa Hotels SRL.

770 afișări
Imaginea articolului Bogdan Hossu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie

Bogdan Hossu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Liderul "Cartel Alfa" a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, un proces-verbal al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din 31 ianuarie 2011, potrivit căruia procurorul Claudia Roşu s-a autosesizat în ceea ce-l priveşte pe Bogdan Hossu, în acelaşi dosar care îl viza şi pe fostul preşedinte al CNSLR-Frăţia Marius Petcu.

Faptele imputate lui Bogdan Hossu, aparent fără legătură cu cele ale lui Marius Petcu, erau legate de atribuirea preferenţială a unor contracte de reparaţii capitale la două hoteluri aparţinând SC Alfa Hotels SRL.

"În fapt, reparaţiile celor două hoteluri au fost realizate de o firmă din Focşani al cărei patron este nepotul liderului sindical Bogdan Hossu, iar lucrarea a fost atribuită în subantrepriză unei firme al cărei patron este ginerele acestuia", se precizează în documentul prezentat de Hossu.

În conferinţa de presă, liderul sindical s-a apărat spunând că reparaţiile pentru cele două hoteluri - Hotelul Carpaţi din Predal şi Hotelul Parâng din Olăneşti - nici măcar nu au fost atribuite, pentru unul dintre ele licitaţia nefiind încheiată încă.

"Nepoţii mei au şapte şi nouă ani, e cam greu să aibă firme", a spus Hossu.

El a precizat că toate documentele legate de acest dosar le-a primit "nu de la DNA, cum ar fi fost normal", ci de la terţe persoane "din terţe părţi", ele fiind fie folosite în instanţă, fie vehiculate în presă, fie "fac obiectul unor speculaţii".

Hossu susţine că până în prezent nu a fost chemat niciodată la DNA, motiv pentru care, nemulţumit de faptul că nu a fost lăsat să răspundă acuzaţiilor, s-a adresat Inspecţiei judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, reclamând conduita procurorilor Claudia Roşu şi Lucian Papici, autorii documentelor care îl vizează.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, în 8 decembrie 2011, pe Marius Petcu, fostul lider al CNSLR-Frăţia şi al Federaţiei Sanitas, la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici