Incendiu la un spital suport COVID din Ploieşti. Bilanţ: Cel puţin două persoane decedate. Pacienţii sunt transferaţi către alte unităţi medicale FOTO VIDEO

  • Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiesti.
  • Doi pacienţi au decedat, iar alţi 16 au fost evacuaţi.
  • A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.
  • În ultimul an, incendiiile din spitalele din ţară au luat peste 20 de vieţi.
7705 afișări

UPDATE Situaţia pacienţilor

Din cei 15 bolnavi o pacientă este la terapie intensivă, avea o formă gravă şi nu a fost afectată de fum, ci este evoluţia bolii.

„Este în terapie intensivă, este intubata este echilibrată la momentul de faţă”, a declarat joi Bogdan Nica, managerul Spitalului Judeţean Ploieşti. 

Infirmiera care a suferit arsuri şi a fost transferată în Bucureşti, evaluată iniţial cu arsuri pe 40% din suparafaţa corpului are, de fat, după evaluarea medicilor plasticieni şi de la Floreasca, arsuri pe 10 - 15 % din corp, şi nu sunt foarte profunde, pe precizat managerul.

UPDATE 9:27 Situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti 

  • Situaţia pacienţilor transferaţi: Cei 15 pacienţi transferaţi din secţia exterioară sunt, în acest moment, în stare stabilă şi au rămas internaţi în unitatea sanitară unde primesc asistenţă medicală de specialitate. Unul dintre pacienţi se află internat în secţia ATI, iar ceilalţi 14 într-o secţie medicală COVID-19, transmit reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.
  • Starea cadrului medical: asistenta a fost transferată în această dimineaţă la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti se află, în prezent, în evaluare medicală, are arsuri pe o suprafaţă de aproximativ 20% din suprafaţa corporală şi a solicitat să nu fie transmise public alte informaţii despre starea sa de sănătate, mai transmite instituţia. 
  • Situaţia controalelor: La Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Inspecţia Sanitară de Stat a efectuat acţiuni de verificare în ultimii doi ani, în conformitate cu competenţele deţinute.
  • Situaţia amenzilor: În anul 2020, au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 65.000  lei, din care pentru Sectia de Boli Infecţioase - laborator analize medicale a fost aplicată o amendă  de 3.000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor medicale.
În cadrul controlului efectuat în luna august 2021 de către inspectorii sanitari, unitatea sanitară ploieşteană a fost amendată cu suma de 20.800 lei pentru deficienţe legate de procesul de dezinfecţie şi de aplicarea  protocoalelor privind dezinfecţia şi curăţenia. La secţia exterioară nu au existat deficienţe constatate în acest an.
  • Spitalul nu are autorizaţie la incendiu

UPDATE 9:10 Consiliul judeţean Prahova transmite, printr-un comunicat de presă, că spitalul fusese renovat, iar instalaţia electrică era nouă şi verificată. „În urma incidentului înregistrat, în această dimineaţă, la Secţia de Boli Infecţioase „Movila“ a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti (SJUP), vă aducem la cunoştinţă faptul că aici au fost realizate lucrări de renovare, instalaţia electrică era nouă şi verificată, iar rampele de Oxigen au fost montate anul trecut, înainte de declanşarea celui de-al treilea val pandemic”.

CJ Prahova transmite şi că spitalului i-a fost alocată, de către Consiliul Judeţean Prahova, suma de 37,312 milioane lei. „Din această alocare bugetară, 22,525 milioane au fost direcţionate pentru funcţionarea spitalului, iar 14,787 milioane de lei au mers către investiţii (aparatură şi reparaţii capitale)”. 

UPDATE 08:25 Managerul Spitalului Judeţean Ploieşti, Bogdan Nica: „Eram în curs de a obţine autorizaţia ISU”. Nica spune că existau senzori de oxigen pe secţie.

UPDATE 8:10 A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, incluzând vătămarea corporală (pentru infirmiera tranferată la Spitalul Floreasca).

UPDATE 7:05 21 de pacienţi erau în secţie la izbucnirea incendiului, declară reprezentanţii ISU, joi dimineaţa, la Aleph TV. 

Ultimul control al instalaţiilor a fost realizat în luna februarie. Secţia fusese renovată de curând. 

Ministerul Sănătăţii raportează două victime şi 16 transferaţi, iar ISU, două victime şi 20 de pacienţi transferaţi.

UPDATE 16 persoane sunt evacuate şi transferate către Spitalul Judeţean Ploieşti (15 pacienţi şi un cadru medical), precizează ministerul Sănătăţii într-un comunicat

"Este şi o victimă care este transferată la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi care are arsuri pe o suprafaţă de sub 50% din suprafaţa corporală, conform primelor evaluări. Ceilalţi pacienţi sunt stabili şi vor fi evaluaţi în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti", se mai precizează în comunicat.

UPDATE La faţa locului a ajuns şi secretarul de stat Raed Arafat.

Incendiul de la spitalul din Ploieşti a fost anunţat la ora 4 şi un sfert, echipele de intervenţie au ajuns în 10 minute şi au lichidat focul în trei minute, a declarat joi dimineaţă Raed Arafat, ajuns la faţa locului.

UPDATE: Incendiul a fost lichidat. A început transferul pacieţilor

S-a început transferul pacienţilor către Spitalul Judeţean Prahova.

"Persoanele evacuate sunt dependete de oxigen de debit mare", a declarat pentru Mediafax managerul SAJ Prahova.

Ştire iniţială

Incediu la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploieşti.

Doi pacienţi de 74 şi 75 de ani şi-au pierdut viaţa în urma incendiului. Alţi 18 pacienţi au fost evacuaţi.

A fost activat planul roşu de intervenţie.

La faţa locului s-a intervint cu şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o descarcerare şi 20 de ambulanţe. Incendiul, lichidat, s-a manifestat într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp.

O angajată a spitalului, care a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, este transferată la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici