Caraş-Severin: Copilul de doi ani căutat după ce dispăruse din faţa casei, găsit mort pe un deal. Părinţii, audiaţi

Copilul de doi ani care era căutat după ce dispăruse din faţa casei sale din Ocna de Fier, judeţul Caraş-Severin, a fost găsit mort, luni, pe un deal, la aproximativ doi kilometri de locuinţă, anchetatorii urmând să stabilească în ce fel s-a produs decesu.

745 afișări
Imaginea articolului Caraş-Severin: Copilul de doi ani căutat după ce dispăruse din faţa casei, găsit mort pe un deal. Părinţii, audiaţi

Caraş-Severin: Căutările copilului de doi ani dispărut din faţa casei continuă (Imagine: MAI)

UPDATE: Caraş-Severin: Părinţii copilului de doi ani găsit mort după ce dispăruse din faţa casei, audiaţi

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că poliţiştii îi audiază pe părinţii copilului de doi ani care a fost găsit mort, după ce dispăruse din faţa casei.

"Cei doi părinţi ai copilului şi femeia care l-a găsit pe acesta sunt audiaţi la Poliţie. Între timp, trupul neînsufleţit a fost preluat şi transportat la morgă pentru necropsie", a declarat Ancuţa Cărbunaru.

Întrebată dacă părinţii riscă să fie acuzaţi de neglijenţă, Cărbunaru a spus că o decizie în acest sens va putea fi luată abia după rezultatul necropsiei şi după ce se vor stabili cu exactitate cauzele decesului.

"Este prematur să vorbim de riscuri, aşteptăm rezultatul necropsiei. Aşa cum v-am spus, părinţii sunt audiaţi de poliţişti, momentan", a afirmat sursa citată.

Potrivit Ancuţei Cărbunaru, inspectori de la Protecţia Copilului Caraş-Severin au discutat şi ei cu părinţii copilului, iar rezultatele anchetei acestei instituţii vor fi cunoscute în zilele următoare.

Părinţii le-au spus anchetatorilor că fiul lor mai mare, care se juca cu Beniamin Emanuel, plecase cu bicicleta la bunici, fără să anunţe, lăsându-l pe micuţ singur în faţa casei.

Totodată, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin a spus că pe trupul băiatului au fost găsite zgârieturi, pe membre, care "puteau proveni de la vegetaţie".

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, a declarat, anterior, că o femeie l-a găsit, luni, pe copilul de doi ani dispărut, sâmbătă, din faţa casei sale din localitatea Ocna de Fier.

Băiatul a fost găsit mort pe un deal, la aproximativ doi kilometri distanţă de casă.

"Copilul a fost găsit pe un deal de către o femeie. La o primă vedere nu sunt urme că ar fi fost atacat de animale sălbatice. La faţa locului urmează să sosească un procuror. De asemenea, urmează să i se facă necropsia pentru a se stabili cu exactitate cum a murit", a declarat Ancuţa Cărbunaru.

Căutările copilului au continuat, luni, într-o vale unde un cioban ar fi auzit scâncete, la acţiune participând peste o sută de persoane, în timp ce poliţiştii au audiat mai mulţi localnici.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, luni, peste o sută de persoane - poliţişti, vânători, pădurari şi localnici - îl căutau pe copilul de doi ani, care a dispărut, sâmbătă după-amiază, din faţa casei, unde se juca împreună cu fratele său.

Potrivit sursei citate, căutările sunt concentrate într-o vale unde un cioban le-a spus poliţiştilor că ar fi auzit scâncete de copil, însă nu s-a dus să verifice.

"Căutăm şi astăzi (luni - n.r.) în pădure, ne axăm pe valea aceea unde zicea un cioban că a auzit scâncete de copil. Duminică am căutat prin pădure până târziu, până în jurul orei 2.00, iar astăzi de dimineaţă am reluat căutările. Nu mai folosim, însă, câinii de urmă, pentru că nu îşi mai au rostul", a declarat Ancuţa Cărbunaru.

Ea a adăugat că poliţiştii audiază mai multe persoane atât din familia copilului, cât şi vecini, în localitatea Ocna de Fier.

Copilul în vârstă de doi ani, Emanuel Beniamin Bobic, a dispărut, sâmbătă în jurul orei 16.00, din faţa casei sale din comuna Ocna de Fier, judeţul Caraş- Severin, unde se juca împreună cu fratele său. Tatăl copilului a observat că acesta dispăruse şi a sesizat imediat Poliţia din oraşul Bocşa, fiind începute căutările.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, cei care l-au căutat pe copil au văzut un lup în pădure, iar localnicii spuneau că, recent, un lup a venit aproape de case şi a luat o capră, astfel că una din variantele luate în calcul de poliţişti era atacul unui animal sălbatic.

Anchetatorii nu excludeau însă nici varianta răpirii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici